Fitness 18. svibnja 2017.

Koliko je veliko tvoje srce? PoKRENI ga za mala srca, trči i doniraj!

Foto: Zdrava Krava
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Izazovom „PoKRENI – pokloni svoje kilometre“ koji je započeo 7. travnja pozivaju se građani da pokrenu svoju okolinu te se zajednički uključe pomaganju drugima na najzdraviji način – trčanjem.

Inicijativom PoKRENI GRAWE Hrvatska d.d. želi ojačati svijest javnosti o potrebi prevencije kardiovaskularnih bolesti koje su u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, glavni uzrok smrtnosti te potaknuti građane na bavljenje fizičkom aktivnošću, odnosno na stjecanje zdrave navike koja će im pomoći u prevenciji određenih stanja i bolesti, ali i u očuvanju zdravlja.

Ovogodišnjom donacijom udruzi liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim grješkama i drugim srčanim bolestima Veliko srce malom srcu, inicijativa PoKRENI želi skrenuti pažnju na potrebe djece sa srčanim bolestima kao i na činjenicu da se godišnje više od milijun djece u svijetu rađa s prirođenom srčanom grješkom, da njih 100 tisuća neće doživjeti 1. rođendan, te da će ih 1000 umrijeti prije odrasle dobi.

 | Author: PR Foto: PR

„Pozivamo sve ljude dobre volje, trkače i netrkače, da motiviraju jedni druge i uključe se u ovaj zajednički projekt te poklone svoje trkačke kilometre koje će GRAWE pretvoriti u donaciju za #velikosrcemalomsrcu“, rekla je Sanja Gržetić, voditeljica Odjela za korporativne komunikacije i marketing GRAWE Hrvatska d.d.

„Kada govorimo o djeci koja su rođena s problemima glavnog životnog pokretača – srca, onda moramo biti svjesni da su brza reakcija, dostupnost tehnologije, iskustvo i znanje liječnika i financijska pomoć uvjeti za njihov duži i kvalitetniji život. Zato je svaka inicijativa koja na bilo koji način doprinosi ispunjavanju tih uvjeta dobrodošla, a posebice ukoliko i inicijativa s nama dijeli iste ciljeve – osvještavanje javnosti i podizanje svijesti o izazovima s kojima se susreću djeca u našoj okolini te pozivanjem velikih srca da pokretanjem svojih nogu pokrenu život malim srcima“, smatra dr. Dražen Belina, predsjednik udruge Veliko srce malom srcu.

U izazov „PoKRENI – pokloni svoje kilometre“ može se uključiti svatko, putem besplatne aplikacije za praćenje treninga na pametnim telefonima Endomondo. Dovoljno je skinuti Endomondo aplikaciju, prijaviti se na PoKRENI izazov i koristiti je prilikom trčanja te tako registrirati prijeđene kilometre. Svaki registrirani kilometar postat će poklonjeni kilometar za potporu udruzi Veliko srce malom srcu.

 | Author: Redakcija Zdrave Krave Foto: Redakcija Zdrave Krave

Također, svi trkači mogu svoje kilometre, osim za vrijeme treninga, prikupljati i na utrkama diljem Hrvatske koje ove godine podržava GRAWE. Ako si natjecateljskog duha, spoji svoju strast s humanošću i pridruži se nekoj od slijedećih utrka:

  • MAGENTA 1 B2B RUN (1.6.)
  • PLITVIČKI MARATON (3./4.6.)
  • Karlovački cener (9.6.)
  • MAGENTA 1 B2B RUN (29.6.)
  • GLOW RUN SPLIT (8.7.)
  • GRAWE NOĆNI MARATON (26.8.)
  • Ogulin trail (9.9.)
  • MAGENTA 1 B2B RUN (14.9.)
  • Pulska iksica (23.9.)

Zajednički cilj svih sudionika će biti prikupiti najmanje 100.000 kilometara, a GRAWE će ih pretvoriti u donaciju od 50.000 kuna za udrugu Veliko srce malom srcu.

Informacije o dnevnom stanju prikupljenih kilometara mogu se pratiti na web stranici www.pokreni.hr i na Facebook stranici inicijative.

Podijeli svoju motivaciju

Bilo da si strastveni trkač ili tek razmišljaš o upuštanju u svijet sakupljanja kilometara, potrebna ti je dobra motivacija, takva koja će inspirirati tebe, ali i sve oko tebe, da brinete o svom zdravlju na najbolji mogući način. Reci nam zašto trčiš i podijeli svoju motivaciju s prijateljima i članovim obitelji putem poruke.24sata.hr.

 | Author: Zdrava Krava Foto: Zdrava Krava

Sudjeluj u natječaju

Nakon što pošalješ svoju poruku, upiši svoju e-mail adresu i sudjeluj u nagradnom natječaju do 16. srpnja. Odgovori na pitanje "Zašto voliš trčati?" i osvoji super nagrade koje ti poklanjamo u suradnji s GRAWE osiguravajućom kućom:

  • 2 paketa koja sadrže startninu za utrku GRAWE noćni maraton na Bundeku 26.8., equa bocu za vodu i ručnik za plažu
  • 8 paketa koja sadrže equa bocu za vodu i ručnik za plažu.

Podijeli s nama svoju ljubav prema trčanju i motiviraj one koji još ne trče da prepoznaju ljepotu ove aktivnosti. Pokreni trkača u sebi!

Klikni ovdje!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.