Fitness Vježbe za mršavljenje 04. listopada 2018.

Kako tvoj pas može postati tvoja glavna motivacija za vježbanje?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nova istraživanja su pokazala da je čovjekov najbolji prijatelj ujedno i njegov idealan partner za fitness i za gubitak težine. Povezanost psa i njegovog vlasnika može odlično utjecati na motivaciju za vježbanje.

Povodom Dana zaštite životinja možeš šetnju sa svojim ljubimcem iskoristiti za svoje zdravlje, a i za sreću svojeg ljubimca. Greatist navodi nekoliko razloga zbog kojeg ti pas može pomoći kod vježbanja

Najveći motivator

"Motivacija je jedna od najvećih prepreka za ljude koji pokušavaju izgubiti težinu", objašnjava veterinar Ernie Ward. A što može biti veća motivacija od brige o svom najboljem prijatelju? "Već ih smatramo članovima obitelji, a dio toga je briga vježba li naš kućni ljubimac dovoljno." 

Veterinar Ernie Ward piše knjigu o paralelnom gubitku težine vlasnika i kućnih ljubimaca. On navodi da psi mogu izgubiti težinu brže od ljudi, a njihov gubitak može inspirirati vlasnika. 

Možda te zanima... Neodoljivo slatki video: Pas koji se ponaša kao roditelj Eko Možda te zanima... Tko kaže da pas i magarac ne mogu biti najbolji prijatelji? Eko

Psi čine život sretnijim

Plavuša s Harvarda je rekla: "Vježbanje ti daje endorfine, endorfini te čine sretnim." Budući da vlasnici pasa vole provoditi vrijeme sa svojim četveronožnim prijateljima, uključivanjem kućnih ljubimaca u svoju fitness rutinu, može ti vježbanje učiniti zabavnijim. 

"Najvažnija stvar u fitnessu je pronalaženje nečega što ti je zabavno", kaže Courtney Stanely, ovlašteni osobni trener i stručnjak za prehranu i profesionalni trener pasa. 

Psi čine sve boljim, a tvoja fitness rutina nije iznimka. Osim toga, znanost kaže da interakcija s našim kućnim ljubimcima smanjuje našu razinu stresa i tjeskobe i mogu smanjiti rizik od kardiovaskularnih bolesti. 

 | Author: Gulliver/Shutterstock/Instagram Foto: Gulliver/Shutterstock/Instagram

Vježbanje može biti jednostavno...

"Najbolja, najvažnija i najjednostavnija vježba s tvojim psom je hodanje", kaže Ward. Srećom, postoje brojne važne zdravstvene prednosti koje se odnose na žustre 30-minutne šetnje najmanje pet dana u tjednu. Osim toga, šetnje mogu smanjiti visceralnu masnoću, koja je odgovorna za naslage na trbuhu. 

Možeš isprobati nekoliko napornijih vježbi u društvu svog psa, primjerice zloglasne burpeeje, a svog psa zabavi bacanjem loptice. 

 "Prednosti vježbanja s psom šire se izvan fizičkog zdravlja i dobrobiti", objašnjava Ward. "Ova veza je vrlo važno za vaše emocionalno zdravlje. Vi dijelite vrijeme, vježbate i znojite se - to je posebna vrsta intimnosti."

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.