Fitness 26. listopada 2018.

Jedna liječnica je dokazala da veličina hlača nije univerzalna

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Jesi li ikad probala odjeću u nekim trgovinama i veličina koju si morala uzeti te natjerala da pomisliš da si se naglo udebljala? Jedna žena je pokazala kako zapravo veličina odjeće ne znači ništa, odnosno možeš imati isti broj kilograma godinama i trebati različite veličine hlača.

Gotovo svaka žena je doživjela da veličina odjeće utječe na njezino samopouzdanje i sreću, odnosno dopustila je da broj na etiketi odjeće odredi kako će se osjećati u svome tijelu. Međutim, jedna influencerica na društvenim mrežama nas je podsjetila da je veličina odjeće samo broj i da u najmanju ruku ne bi trebala utjecati na naše samopouzdanje. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A number on a clothing tag does NOT determine your worth. ⠀ Last week I went shopping, Goal = new jeans. A goal that would’ve given me major panic in the past because the goal wasn’t simply about buying new pants but also buying the smallest size. ⠀ Those days are long behind me and shopping doesn’t cause me as much stress as it used to but I want to take a moment to show you why clothing sizes are clearly arbitrary. ⠀ I bought all 3 of these jeans 👖 on the exact same day. All 3 pairs are a different size. Clearly I am not. ⠀ Could you imagine the pain and stress I would be in if I continued to allow a number on a clothing tag determine my worth? ⠀ Can you see now that the number doesn’t matter? ⠀ Instead of worrying about it, I just swap sizes until I find a pair that fits right, feels good, and makes me feel good in my body. ⠀ So the next time you feel anxiety or stress around shopping for clothes, remember that sizes are arbitrary. ⠀ Size does NOT determine your VALUE! ⠀ ⠀ ⠀ ___________________________________________ #allfoodsfit #weightwatchers #flexibledieting #flexibleeating #balanceddiet #balancedlife #bodypositive #losehatenotweight #bingeeating #dietrescue #edrecovery #selfloveisthebestlove #dietitian #weightlossplan #weightloss #fitnessjourney #whole30life #eatwellbewell #fuelyourbody #haes #progressnotperfection #tiuloveyourbody #effyourbeautystandards #foodfreedom #intuitiveeating #naturalweightloss

A post shared by Claudia T. Felty, Phd, RD (@drclaudiatfelty) on

Liječnica Claudia Felty u jednom postu podijelila je fotografiju s nedavnog izleta po trgovinama koja dokazuje da se veličina odjeće drastično razlikuje od trgovine do trgovine i da je smiješno dopustiti da broj na etiketi određuje kako ćeš se osjećati u svome tijelu. 

Claudia je objasnila da je u kupovinu otišla s jednostavnim ciljem, kupiti nove traperice, što je noćna mora za mnoge žene. 

"Cilj koji me prošlosti dovodio do napadaja panike jer cilj nije bio samo kupnja novih hlača već i najmanje veličine", napisala je. Iako joj shopping ne zadaje stres kao prije, htjela je iskoristiti svoje iskustvo da pokaže ljudima da je veličina odjeće potpuno proizvoljna. 

"Sva tri para traperica sam kupila istog dana. Sva tri para su različite veličine, a jasno je da ja nisam", napisala je Felty: "možeš li zamisliti koji bi stres doživjela kad bi dopustila da broj na odjeći odredi kako ću se osjećati?"

Na fotografiji Felty ima traperice u tri različite veličine, 6, 8 i 10 (prema europskim mjerama: 38, 40 i 42) koju su gotovo jednake. 

"Umjesto da brinem za to, isprobavam različite veličine dok ne pronađem par koji mi odgovara, onaj u kojem se osjećam dobro", napisala je u postu. 

Dakle, poslušaj njezin savjet sljedeći put kad budeš u garderobi i ne osjećaš se dobro

"Kad sljedeći put osjetiš tjeskobu ili stres tijekom kupovine odjeće, ne zaboravi da su veličine proizvoljne", rekla je dodajući: "Veličina ne određuje tvoju vrijednost!"

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.