Fitness Vježbe za mršavljenje 31. svibnja 2016.

U par tjedana deset posto manje masti

Hard_Body_2
1/6
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Naši sretni dobitnici natječaja Hard body mega challengea i dalje marljivo treniraju. Do sada su ostvarili odlične rezultate uz kombinaciju izvođenja vježbi iz programa Hard body i zdrave i uravnotežene prehrane. Uz vježbanje pod stručnim vodstvom autora knjige Tomislava Dolušića, za edukaciju o zdravoj prehrani, pobrinuo se Branimir Dolibašić, autor plana prehrane u Hard Body programu

Transformacija bez jo jo efekta

Natjecatelji se u ovom programu ne natječu jedni protiv drugih, već sami sa sobom, gdje je glavni cilj biti bolji u odnosu na sebe ranije. Kako je cilj Hard body programa zdravo se hraniti i kvalitetno vježbati, svaki od natjecatelja ima svoje osobno postignuće. Za kvalitetne, dugoročne i održive rezultate, dovoljno je skinuti pola do jednog kilograma tjedno i to je zlatna sredina koje se treba pridržavati u programu Hard body. Osobe s većim brojem kilograma imaju u početku veći gubitak istih, jer veća masa može potrošiti više energije i spaliti više masti. Hard body nudi transformaciju, gdje je cilj smanjiti masno tkivo i izgraditi figuru na najzdraviji način, jer se kilogrami neće vratiti kao kod nekih dijeta s jo jo efektom. Kod naših natjecatelja teško je odrediti tko je napredovao najviše.

Postignuća Hard Body natjecatelja

Ozren je u svega nekoliko tjedana napravio definitivni ogroman pomak i napredak je očit. Iako je imao oscilacija u pridržavanju zdrave prehrane, izgubio je četiri kile i istopio 10 posto masti pohranjene u tijelu, upravo iz razloga jer je imao veći višak kilograma od  ostatka natjecatelja.

Ivana se pokazala ko pravi školski primjer polaznika. Pridržavala se prehrane od prvog dana. Kod nje imamo lagani ali konzistentni pad tjelesne mase i masnog tkiva. Smanjila je masno tkivo za 3 posto. Sporiji gubitak kilograma važan je jer je takvo stanje jače i pouzdanije od onoga gdje su velike oscilacije u težini u kratkom vremenu.

Tihana na prvi pogled nije napravila drastičan napredak kao Ozren. Skinula je kilogram i pol do dva, što je kada se kilogrami gledaju malo. Kod mršavljenja dijagnostički gledamo i masno tkivo i mišiće. Ona je napravila najveći skok s mišićima i predvodi u  izvođenju vježbi. Istopila je masno tkivo, a u drugom dijelu programa će tek početi kupiti na kilaži.

Magdalena mora skinuti manji broj kilograma i samim time, taj proces ide sporije nego kod drugih kandidata. Helena je trenutno također u procesu topljenja masti, tako da će kroz određen period također doći do zadanog cilja.

Prati redovito napredak naših kandidata u vježbanju. Sve vježbe i program prehrane potraži u knjizi Hard body, koja će te u 12 tjedana dovesti do forme života. Knjigu potraži na svim kioscima, u poštanskim uredima i na mondo.hr, po cijeni od 39,90 kn.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.