Fitness 31. ožujka 2016.

Egzotičan trening koji troši 1200 kcal

Trening-Ples
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Naziv bokwa izveden je iz dvije riječi – ”bo” (boks) i ”kwa” (kwaito, južnoafrička ratnička igra), a fitness program zasnovan na pokretima kick i light boksa, te plemenskih plesova s Crnog kontinenta uz primjese brazilske capoeire osmislio je Paul Mavi, Afrikanac koji godinama živi u Los Angelesu. Ovaj intezivni trening se vrlo brzo proširio u svijetu te postao popularan program  mršavljenja i skidanja potkožnog masnog tkiva

Kakvi su efekti treninga?

Ovisno o intenzitetu vježbanja, na jednom treningu potroši se i do 1200 kalorija. Ovaj program poboljšava funkcije srčanožilnog sustava, povećava izdržljivost i gipkost mišića, oslobađa od stresa i pozitivno utječe na raspoloženje.

Kako izgledaju vježbe?

Neki bokwu uspoređuju sa zumbom, ali Mavijev program nema koreografiju i ne zahtijeva brojanje koraka, pa su vježbači slobodniji i opušteniji. Rukama i nogama izvode se energični pokreti kojima se ”ispisuju” slova i brojevi, ukupno stotinjak simbola, čije kombinacije instruktor osmišljava pred svaki sat. Trenira se, naravno, uz glazbu – hitove zaraznog ritma, a usprkos tome što postoje razne razine i vrste vježbi (Bokwa 1, 2 i 3, SW, Kids ili program s utezima), polaznici bez ikakvih problema plešu zajedno.

Sve o mršavljenju saznaj u Klubu mršavimo zajedno

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.