Eko 18. veljače 2020.

Zoran Milanović nakon prisege poslao važnu poruku i o klimatskim promjenama

Foto: Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Predsjednička inauguracija Zorana Milanovića održala se danas na Pantovčaku s početkom u 12 sati, kao prva inauguracija koja nije bila održana na Markovu trgu i s najmanje uzvanika do sada.

Na inauguraciju su bile pozvane 43 osobe u tri kategorije – dužnosnici po funkcijama, međi njima i dvojica bivših predsjednika, obitelj izabranog predsjednika te članovi njegovog izbornog stožera.

U svojem obraćanju, nakon prisege, predsjednik je poslao poruku i o klimatskim promjenama:

"Izbori su metoda za postizanje mirnog kompromisa između brojnih želja različitih ljudi. Većina birača ili većina narodnih zastupnika može, primjerice, izglasati odluku da ne postoji problem klimatskih promjena, ali to neće promijeniti istinu da taj problem postoji. Jedno je istina, a drugo je legitimna politička volja da se s tom istinom učini nešto ili da se ne učini ništa. Istina nije pitanje slobodne interpretacije i nije pitanje želje naroda. Kako da održimo razdvojenim istinu i želju. Naročito danas kad tehnologija, uz sve lijepo i uzbudljivo što donosi, neviđeno olakšava manipulaciju ljudskom željom. Postoji samo jedan put - puna i aktivna podrška vlasti akademskoj i znanstvenoj neovisnosti te neovisnosti sudstva i medija" - poručio je Milanović. 

"Svaki čovjek u Hrvatskoj mora dobiti priliku da dostojanstveno živi od svog rada. Ovo je kuća za nas. Za one koji su tu, za generacije koji dolaze i za one koji će se vratiti."

"Hvala vam i živjela Republika Hrvatska!" - zaključio je na kraju svog govora novoizabrani predsjednik Zoran Milanović. 

 | Author: Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL Foto: Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.