Eko Eko dom 30. siječnja 2019.

Zlostavljanje životinja kažnjavat će se zatvorskom kaznom u SAD-u!

Foto: Prijatelji životinja
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Zajedničkim snagama demokrati i republikanci su predložili zakon kojim će okrutnost nad životinjama učiniti federalnim kaznenim djelom, odnosno kažnjavat će se u svim saveznim državama.

CNN prenosi da su članovi Kongresa Ted Deutch i Vern Buchanan, obojica s Floride, stvorili PACT (Preventing Animal Cruelty and Torture), zakon koji zabranjuje borbe životinja i kriminalizira okrutnost nad životinjama, posebno ako počinitelji stvaraju i prodaju videozapise koji prikazuju takav čin. 

Možda te zanima... Novi američki zakon: Tko ostavi psa vani na hladnoći, mogao bi završiti iza rešetaka! Eko

Na primjer, upravo sada u svih 50 država postoje zakone protiv okrutnosti nad životinjama na razini saveznih država, ali ovim ih zakonom vlasti mogu procesuirati na razini Sjedinjenih Američkih Država. 

"Ovo je zdravorazumsko, dvostranačko zakonodavstvo koje unosi suosjećanje prema životinjama u naše zakone", rekao je Ted Deutch dodajući: "U prošlosti smo djelovali kako bismo zaustavili užasan trend s videozapisima o zlostavljanju životinja, sada je vrijeme da se i djela okrutnosti smatraju zločinom."

Prema PACT-u, osoba može biti procesuirana zbog udaranja, paljenja, utapanja, gušenja i seksualnog iskorištavanja životinja. Međutim, lov je iznimka te još uvijek nije zabranjen. 

Oni koji će biti osuđeni prema Zakonu PACT mogu se suočiti s optužbama za kazneno djelo, novčanom kaznom i kaznom zakona do sedam godina

Možda te zanima... Konačno - odsada je zakonski zabranjeno ubijati životinje u skloništima! Eko

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.