Eko 20. lipnja 2011.

"Zelene" nagrade za ekološki osviještene

Green-City-Awards_1
1/3
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Green City Awards, dodjela nagrada u sklopu Green City Project-a, kojima je kroz devet kategorija odano priznanje pojedincima i kompanijama za vrhunske rezultate u očuvanju okoliša, po prvi je puta održana 16. lipnja, u dvorani Tucman

Nagrade su dodijeljene i najmlađima, odnosno osnovnim školama koje su ostvarile najbolje rezultate u akciji sakupljanja starog papira pod nazivom "Zeleni korak". Tijekom ove akcije prikupljeno je 370 tona starog papira čime je spašeno 1244 m3 šuma.

Nagrade najboljima

U kategoriji najboljeg eko dokumentarnog filma nagradu je dobio film "Natura 2000 u osječko-baranjskoj županiji" gospodina Vjerana Vidakovića, a najbolju eko fotografiju pod nazivom "Mimikrija" snimila je Margareta Maletić.

Čakom d.o.o. nagrađen je za najbolju eko inovaciju, najboljom eko akcijom proglašena je"Akcija čišćenja podmorja duž Jadranske obale" ronilačkog kluba Geronimo, dok je dječji vrtić Sisak svojom "Rapsodijom plastičnoj vrećici" odnio nagradu za najbolji eko edukativni projekt.

Najboljom eko kampanjom proglašena je kampanja Zagrebačke banke "Živim zeleno" , a Konzum je dobio nagradu za korporativno dostignuće u zaštiti okoliša.

Najbolju eko ambalažu, 100 posto biorazgradivu ambalaža vrećicu na biobazi, osmislila je tvrtka Weltplast.

Grand prix, posebnu nagradu pobjedniku svih pobjednika, stručni žiri je dodijelio dječjem vrtiću Sisak.

O pobjednicima u devet kategorija odlučivao jestručni žiri u kojem su svoj doprinos dali Rajko Ružićka iz Hrvatske gospodarske komore, urednica portala "Zdrava krava" Jasna Duspara, Nevenka Preradović kao predstavnica Grada Zagreba, Marta Brkić, članica Upravnog odbora Hrvatske udruge stručnjaka u zaštiti prirode i okoliša te Mladen Iličković, urednik Eko zone na HRT-u.

Zelena eko inicijativa

Green City Project je inicijativa kojoj je cilj senzibilizirati javnost o važnosti ekologije,potaknuti građane na sudjelovanje u zaštiti okoliša, te promovirati tvrtke koje svojim djelovanjem pomažu širenju ideje društveno odgovornog poslovanja.

Akciju organizira Marko Lasić Nered, a ove je godine bila posvećena UN-ovoj Međunarodnoj godini šuma. 

 U sklopu Green City Project-a obilježeni su Dan planete Zemlje i Dan zaštite prirode dok se Green City Special-om, koncertnim programom, obilježio Svjetski dan zaštite okoliša. Green City Awards kruna su cjelokupnog projekta kojom su odana zaslužena priznanja najistaknutijima u polju ekološkog angažmana.

Pokrovitelji ove dodjele i cijelog Green City Projecta su Konzum, Zagrebačka banka,VIPnet i Pliva.

Više info: Green City Project

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.