Eko Postani naš Eko junak i osvoji sportski bicikl! 02. rujna 2018.

Jednim klikom zasadi stablo i osvoji bicikl!

CUBE ACCESS WS AQUA´N´GREEN ako je pobjednik nagradnog natječaja ženska osoba
1/3
Foto: PR CUBE ACCESS WS AQUA´N´GREEN ako je pobjednik nagradnog natječaja ženska osoba
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Istraživanja su pokazala kako boravak u šumi jača ljudski imunološki sustav, te ima preventivan učinak na nastanak i razvoj raka. Osim toga, šumski izleti značajno smanjuju koncentraciju kortizola (hormona stresa) u odnosu na gradske posjete.

Klikni, napiši eko poruku i osvoji super Cube bicikl!

Šume nemaju samo važnost u životu ljudi koji žive u blizini šume nego njihova važnost utječe na život svakoga od nas. Utjecaj šume na psihičko i fizičko zdravlje potvrđuje se svakim novim istraživanjem. Upravo zbog uske povezanosti našeg zdravlja i šuma potrebno je zaštititi šume.

Jedno drvo proizvede čak 9900 kg kisika, a svake se godine uništi prosječno 13 milijuna hektara šume

Svake se godine uništi prosječno 13 milijuna hektara šume, što je jednako veličini Portugala. Ukupna površina šuma i šumskih zemljišta u RH iznosi 2 688 687 ha što je 47% kopnene površine. Hrvatske šume i biljni endemi dom su za 80 posto biljaka i životinja

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Osim toga, samo jedno drvo kroz 150 godina proizvede čak 9900 kg kisika. Globalno zagrijavanje, požari, prekomjerno krčenje šuma su neke od prijetnji endemskim vrstama, ali i šumama općenito. 

Naše šume su u opasnosti!

Samo prošle godine u Hrvatskoj je u požarima izgorjelo šume veličine Berlina. Nadoknadi gubitak i posadi virtualno drvo u nekoliko klikova, a INA će za tebe posaditi pravu sadnicu na opožarenom području.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Zajedno ćemo posaditi stabla i i proizvesti 7.500.000 kg zraka

Napravi korak dalje i ukratko napiši što si ti ikada napravio za okoliš i osiguraj si priliku da postaneš Eko junak i osvojiš nagradu. INA i Zdrava Krava traže Eko junake koji će zajedno s nama posaditi stabla, a jedan će osvojiti glavnu nagradu i digitalnu Eko povelju.

Podijeli ovu informaciju sa svojim prijateljima i osobama koje su svjesne koliko je ekologija bitna jer samo zajedničkim djelovanjem možemo spasiti šume. Ina i Zdrava Krava u ime najbržih Eko junaka posadit će čak stabla i proizvesti 7.500.000 kg zraka i omogućiti 10.000 godina udisaja.

 | Author: PR Foto: PR

Kako do glavne nagrade - bicikla?

Kako bismo sačuvali svoje zdravlje, potrebno je sačuvati i šume u Hrvatskoj. INA i Zdrava Krava pokrenule su projekt EKO junak, klikni i doznaj više o projektu u kojem i ti možeš dati svoj doprinos i sudjeluj u našoj velikoj akciji za spas šuma. Posjeti našu stranicu,napiši nam svoju poruku/priču u kojoj objašnjavaš što ti pozitivno radiš za svoj okoliš.  U samo par klikova sudjelovat ćes u sadnji stabala, a možeš i osvojiti glavnu nagradu - električni bicikl. Pročitaj pravila nagradnog natječaja.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.