Eko 15. travnja 2011.

Zajedno za 'zelenije' sutra

Green-City-Project5-1
1/5
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Green City Project 2011. održat će se od 23. travnja do 16. lipnja, a posvećen je UN-ovoj Međunarodnoj godini šuma. U sklopu projekta pokrenuta je akcija "Zeleni korak" u kojoj 105 osnovnih škola sudjeluje u prikupljanju starog papira

Green City Project trajat će od 23. travnja do 16. lipnja te će uključiti niz događanja edukativno-zabavnog sadržaja. U sklopu projekta obilježit će se Dan planete zemlje, Dan zaštite prirode i Dan očuvanja okoliša. Akcijama se želi senzibilizirati javnost po pitanju ekologije i potaknuti na aktivno sudjelovanje s vlastitim idejama za zaštitu okoliša.

Drugo po redu izdanje Green City Projecta na konferenciji za novinare najavili su organizator projekta Marko Lasić-Nered i predstavnici generalnih pokrovitelja, Ivona Janjić, direktorica marketinga Konzuma, Gorana Alpeza, direktorica marketinga Zagrebačke banke, Dubravka Jusić, rukovoditeljica korporativnih komunikacija VIPnet-a i Tamara Šulentić, direktorica komunikacija Plive.

Šume kao inspiracija za modnu reviju

Green City Project 2011. posvećen je UN-ovoj Međunarodnoj godini šuma, a pokrenuta je i akcija "Zeleni korak" u kojoj sudjeluje 105 osnovnih škola. Prijavljene škole dosad su prikupile preko 100 tona starog papira. Četiri škole koje prikupe najviše papira bit će pozvane na svečanu dodjelu nagrada gdje će im biti uručeno priznanje.

Povodom Dana planeta Zemlje na Cvjetnom trgu, 23. travnja bit će postavljena instalacija koja pojašnjava disanje šuma, a Hrvatske šume predstavit će botanički vrt i foto galeriju kroz koje će objasniti procese rasta šuma i način kontroliranja tog rasta.

Na Dan zaštite prirode, 21. svibnja u Muzeju suvremene umjetnosti održat će se modna revija. Pet poznatih hrvatskih dizajnera kroz svoje će kolekcije obraditi motiv prirode.

Sa starim papirom na koncert

Na Bundeku će se na Dan očuvanja okoliša, 11. lipnja održati koncert na kojem će nastupiti poznati izvođači. Ulaznica će biti kilogram starog papira.

Dodjela prvih Green City nagrada održat će se 16. lipnja, a u devet kategorija bit će nagrađene kompanije i pojedinci za dostignuća po pitanju očuvanja okoliša.

Green City Project poduprle su osobe iz javnog života, Mario Petreković, Aleksandra Dojčinović, Anamarija Ricov, Boris Mirković, Dora Juras, Lana Klingor, Sergej Trifunović i Damir Hoyka, koji sudjeluje u projektu.

'Prošle su godine seminaristi Fotosofije dobili zadatak napraviti što kreativniju fotografiju na temu zaštite okoliša, nakon čega je uslijedila izložba. Također smo napravili foto session sa Zlatom Muck i Mariom Petrekovićem, na temu: Poznati u neobičnim situacijama.

I ove godine nastavit ćemo na sličan način, pripremamo snimanje s manekenkom Vedranom Linardić', kaže Damir Hoyka i dodaje da je ekološki svjestan pa se trudi selekcionirati papir i staklo i štediti struju, te malim djelima napraviti razliku.

Više info: Green City Project

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.