Eko 19. rujna 2016.

Zagrebački lavići konačno dobili imena - zvat će se Tuma i Uzuri

1/2
Foto: Promo
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Tromjesečni su zagrebački lavići konačno dobili imena. Mužjak će se zvati Tuma, a njegova sestra Uzuri. Na svahiliju to znači „zauvijek“, odnosno „ljepotica“. Prijedloge za imena zagrebačkih lavića dalo je čak tisuću dvjesto građana.

Nakon toga ocjenjivački je sud Zoološkog vrta grada Zagreba i nogometnog kluba Dinamo izabrao po pet najboljih imena, a zaljubljenici u laviće prionuli su na glasovanje.

Imena Dunja i Mazalo su bila na drugom mjestu izbora

Bilo je trenutaka kada je bilo neizvjesno kako će glasovanje završiti, no na kraju su uvjerljivo pobijedila imena Uzuri i Tuma. Na drugom su mjestu ostali Dunja i Mazalo“, otkrio je Tomislav Krizmanić, edukator u Zoološkom vrtu grada Zagreba.

"Koliko su Zagrepčanima njihovi lavići dragi, najbolje govori podatak o broju uključenih u izbor imena. Oduševili su nas svojim prijedlozima i strašću kojom su u javnosti navijali za pojedina imenaImena koja su na kraju dobila najviše glasova, sjajno odgovaraju ovim veličanstvenim životinjama“, kazao je ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba Damir Skok.

Lavići su još uvijek jako slični

I timaritelji koji se brinu o lavljoj obitelji, zadovoljni su imenima. Pritom otkrivaju da je simpatičnim lavićima svaki dan nova pustolovina. Najviše vremena provode u igri i istraživanju, a mama ih pritom nadzire s pristojne udaljenosti.

Timaritelji spadaju i među rijetke koji razlikuju mladunce. Naime, još uvijek su jako slični, no Tuma ima malo veću glavu i neznatno dužu dlaku koja će se jednoga dana pretvoriti u grivu.

Mladunci u Zoološkom vrtu grada Zagreba pokazali su se pravim odlikašima

 | Author: Promo Foto: Promo

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.