Eko 30. kolovoza 2016.

Ekologija je in - Zagreb dobiva skulpture od slame!

Foto: Promo
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Art Park i udruga 'Slama' predstavljaju dvodnevni land art atelje, a Zagreb dobiva nešto posve drugačije - skulpture od slame. U utorak 30. i srijedu 31. kolovoza Nikola Faller - magistar kiparstva iz Osijeka i njegova udruga 'Slama' u Art Parku kraj Tomićeve stvarat će jedinstvene skulpture od ovog prirodnog materijala koje će do 02. listopada činiti sastavni dio ove galerije na otvorenom.

U ova dva dana Nikola će nas uvesti u land art, područje kreativnog izražavanja potpuno prirodnim materijalima na otvorenom prostoru. Ovaj akademski kipar iz Osijeka svojim radovima konstantno iznova pokazuje da je slama izvrstan i autentičan kiparski materijal koji nipošto ne ograničava kreativno stvaralaštvo. Čak štoviše, djeluje inspirativno.

 | Author: Promo Foto: Promo

Promicanje ekološke svijesti u društvu

Cilj udruge promicanje je ekološke i umjetničke svijesti u društvu, a njen rad ovjenčan je priznanjem za najatraktivniji eko-etno proizvod na Eko etno sajmu u Zagrebu, zlatnom poveljom Suncokret ruralnog turizma za najbolju ruralnu manifestaciju te zelenom poveljom Osječko-baranjske županije za postignuća na području umjetnosti i ekologije.

Osim 30. i 31. kolovoza kada će radovi nastajati, gotove skulpture moguće je vidjeti svakim danom u Art Parku koji se nalazi između Ilice, Tomićeve ulice i Strossmayerovog šetališta.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.