Eko 30. prosinca 2020.

Za Petrinju: "Još jednom ćemo mi dignuti grad iz pepela"

Foto: Instagram, Facebook
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Fitness trener i glumac Mario Valentić, pjevačica Ivana Banfić i bivša TV voditeljica Mirna Berend imaju kuće u Petrinji i okolici koje su stradale u jučerašnjem razornom potresu, na svojim društvenim mrežama napisali su kako su i u kavom su im stanju kuće.

Pjevačica Ivana Banfić sa suprugom i sinom živi u Staroj Drenčini, nedaleko od Petrinje. Jučer nakon potresa na Facebooku je napisala da je njezino selo svega tri kilometra udaljeno od epicentra te da su ona i obitelj živi i zdravi:

"Dragi svi koji me pokušavate dobiti na mobitel. Mi smo svi dobro, živi i u komadu. Epicentar je bio tri kilometra od nas. Ovo je najstrašnije iskustvo u životu. Popadali su nam crjepovi s krova, sve se urušilo u kući nisam još bila jer sam u užasnom strahu. Sjedim s djetetom i mužem u kombiju. Ljudi u Sisku su svi na ulicama, voze ranjene susjede u autima i gepeku jer hitne pomoći ne stižu doći po sve. Držite se svi. Popravit će se sve, ali život nećemo vratiti ako ga izgubimo. Ostaje nam da vjerujemo da će sve biti dobro. To je jedino što možemo."

Objavljuje Ivana Banfić I BeeUtorak, 29. prosinca 2020.

Iz Petrinje u kojoj je odrastao javio se Mario Valentić. Objavio je na Facebooku fotografiju štete nastale na krovu njegove roditeljske kuće. Za 24 sata je izjavio. "Kuća u kojoj žive moji roditelji ima štetu na krovu, koju smo djelomično sanirali. I sada je upravo popravljamo. Dimnjaci su se srušili i time se bavimo. Roditelji su mi u šoku, ali su dobro. Sinoć su spavali u automobilu. Nisam mogao zaspati, oči sam sklopio na možda sat vremena. Ali i ja sam dobro, to je bitno. Djelujemo, radimo. Bit će sve dobro", rekao je.

 | Author: instagram/Jill Biden Foto: instagram/Jill Biden

Mirna Berend, nakon Domovinskog rata otišla je iz razrušene rodne Petrinje misleći da se nikada neće vratiti. Ali, ipak je odlučila vlastitim snagama nakon 20 godina obnoviti u ratu razrušenu kuću i vratiti se. Berend se vratila u Petrinji u proljeće kad je počela pandemija. Nakon potresa, obratila se pratiteljima na Facebooku. "Sve smo jednom ostavili iza sebe, nakon rata. Grade moj voljeni i predivni. Sve smo jučer ostavili iza sebe, slomljeno. Još jednom ćemo mi opet dignuti grad iz pepela. Ima snage u nama. Sva vaša pomoć je naša snaga. Svi vaši pozivi su jedno veliko srce. Hvala vam na svemu", napisala je Berend.

......sve smo jednom ostavili iza sebe.....nakon rata....grade moj voljeni i predivni....sve smo jučer ostavili iza sebe...

Objavljuje Mirna BerendUtorak, 29. prosinca 2020.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.