Eko Eko dom 15. ožujka 2017.

Welcome Spring Festival - pokrenimo kulturu gospodarenja otpadom

Foto: PR
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Prvi dan proljeća donosi i novi festival u centar Zagreba! Od 21. do 26. ožujka Strossmayerov Trg postaje dom Welcome Spring Festivala - festivala na kojem se ljudi i priroda vole. Glavna tema festivala je kućanski komunalni otpad s kojim su građani svakodnevno u doticaju.

Kućanski komunalni otpad direktno utječe na zrak, tlo, vodu, hranu i naposlijetku na zdravlje ljudi, pa festival ima za cilj osvještavanje građana da razvrstavaju otpad, odnosno pokušaj da se pokrene kultura gospodarenja otpadom. Budući da je otpad gorući problem kako Grada Zagreba, tako i cijele Hrvatske,  udruga Priroda za sve smatra da vlastitim primjerom možemo utjecati na svijest ostalih građana.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

U izvještaju Europske komisije iz 2015. godine, Zagreb je po kriteriju odvajanja i recikliranja otpada zauzeo zadnje mjesto od 28 glavnih gradova Europske unije. Upravo zato udruga Priroda za sve ovakvom manifestacijom pokušava u centar pažnje staviti zbrinjavanje otpada.

Zagreb dobio još jedan park za pse

Kroz šest dana  Welcome Spring Festivala građani će se moći educirati o problemu otpada, sudjelovati u javnim tribinama, predavanjima, radionicama, ali i zabavnim natjecanjima u razvrstavanju otpada. Program festivala nudi pregršt sadržaja za sve dobne skupine, od radionica, predstava i performansa za djecu, do predavanja i zabavnog večernjeg programa za odrasle.

Čistiš li svoj ovlaživač traka redovito?

Iz bogatog programa izdvajamo:

  • Malu olimpijadu otpada (natjecanje u razvrstavanju otpada)
  • "Martin na odlagalištu - glazbena predstava
  • „Reciklirana priča“ – predstava kazališta Svarog
  • lutkarska predstava „Otpad u problemu“
  • radionice Konfucijevog instituta – Kineska kaligrafija
  • Veseli Tai Chi i Spring Rolls radionica
  • predavanja „Bio otpad i njegova primjena“, „Smeće nije za bacanje“, "Bio otpad i njegova primjena" i „Pelene u prirodi“.

Stiže proljeće, bit će sunčano i toplo

Uz bogatu ugostiteljsku ponudu, svaki dan festivala će završavati glazbenim programom. Neka od imena koja će posjetitelji imati prilike slušati su: Stampedo, Brain Holidays, JeboTon Ansambl, Nipplepeople, ali i brojni domaći Dj-evi, kao i gudački kvarteti Puce i Animato.

6 recepata za sredstva za čišćenje od prirodnih sastojaka

Cilj Welcome Spring Festivala je jednostavan: slavimo dolazak proljeća, vratimo se prirodi, educirajmo se o očuvanju okoliša, fino jedimo, plešimo i uživajmo.

Više o događaju možeš doznati na Facebook stranici eventa.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.