Eko 09. prosinca 2022.

Vlasnici mačaka svoje ljubimce fotografiraju 7 puta dnevno

Foto: shutterstock Mobiteli vlasnika mačaka uvijek su puni fotografija ljubimaca
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Prema SWNS-u (South West News Service), OnePoll je proveo istraživanje kako bi utvrdio koliko su vlasnici mačaka opsjednuti sa svojim ljubimcima.

Rezultati nisu bili iznenađujući jer ispada da su vlasnici mačaka očarani svojim mačkama, prenosi People. Anketa koja je provedena na 1000 vlasnika mačaka utvrdila je da prosječni vlasnik svake godine provede 1.016 sati sa svojim mačićem i dnevno napravi oko 7 fotografija svojega ljubimca.

Možda te zanima... Mačke su za nas ljekovite: 4 razloga zašto su dobri ljubimci Eko

Od njih 1000, 41 posto anketiranih reklo je da u svojoj kući imaju uokvirenu fotografiju svoje mačke ili druge voljene mačke. Sveukupno, 84 % anketiranih vlasnika mačaka reklo je da svoju mačku vide kao člana obitelji, a neki redovito kupuju poklone za njihove mačke.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

"Milijuni mačaka svake godine uđu u skloništa, a manje od pola ih je usvojeno. Razumijemo kako je korisno imati mačke u našem životu, pa je zato Fresh Step na misiji da pomogne svakoj mački u skloništu da zauvijek pronađe dom“, izjavila je Lauren May, direktorica Clorox Pet Products. "Kroz programe partnerstva sa skloništima donirali smo milijune dolara kako bismo pomogli mačkama u skloništima."
 

Možda te zanima... Urnebesan video: Život s mačkom vs. život bez mačke Eko
 

Više od 3/4 anketiranih vlasnika izjavilo je da razgovor s mačkom vide kao oblik terapije, koji im je pomogao da prođu kroz teška vremena poput preseljenja u novi grad, novog posla ili osobnog gubitka. Čak 66 posto anketiranih priznalo je da radije provodi vrijeme se sa svojom mačkom u druženju nego sa svojim ljudskim prijateljima.
 

Možda te zanima... Dnevna doza osmijeha: Japanske ulične mace u najslađim pozama Eko

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.