Eko 01. studenoga 2020.

Video zbog kojeg će ti zasuziti oči: Čimpanza se prije smrti oprašta od čuvara

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Čimpanza Mama bolovala je od neizlječive bolesti i bila na samrti. Odbijala je sve - ljude, hranu i prijatelje, sve do dolaska njenog omiljenog profesora. Ovaj prekrasan video raznježit će i najtvrđa srca...

Poznato je da čimpanze imaju slične ljudske osobine, poput moždanih funkcija, izraza lica i naravi. Neka genetička istraživanja dovela su do zaključka da su se evolucijski putevi čimpanza i ljudi razdvojili prije približno 6 milijuna godina. No, pustimo sad istraživanja i gene.

Srcedrapajući video objavljen je na YouTubeu. Čimpanza Mama bila je na samrti i odbijala sve - od posjetitelja do hrane. No, u zoološkom vrtu u nizozemskom Arnhemu znali su koga trebaju pozvati u posjet.

Slonovi-Okomitajpg Možda te zanima... Što je slonovsko suosjećanje? Eko

Mama ga u početku nije prepoznala, no ubrzo je shvatila o kome je riječ i oduševljeno se podružila sa svojim omiljenim profesorom. Bilo je tu smijeha, radosti i veselja.

Video je snimljen u travnju prošle godine, a Mama (59) je uginula samo tjedan dana nakon emotivnog susreta s van Hooffom. Profesor Jan van Hooff poznavao je Mamu više od 40 godina, točnije od 1972. i bio jedan od utemeljitelja njezine kolonije u tom ZOO-u.

Mama ga u početku nije prepoznala, no ubrzo je shvatila o kome je riječ i oduševljeno se podružila sa svojim omiljenim profesorom. Bilo je tu smijeha, radosti i veselja. Video je snimljen u travnju prošle godine, a Mama (59) je uginula samo tjedan dana nakon emotivnog susreta s van Hooffom.

Možda te zanima... Otkad ga je udomila, pit bull ne prestaje grliti svoju novu vlasnicu Eko

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.