Eko Čupavci se spremaju za izlazak 25. travnja 2022.

Vanjski nametnici koji vrebaju tvog ljubimca i kako ga zaštititi

Foto: shutterstock Psi neizmjerno uživaju u vanjskim aktivnostima, ali na njih vrebaju krpelji, buhe i drugi nametnici od kojih ih treba adekvatno zaštititi

Powered by:

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U nekom trenutku u životu mnogi kućni ljubimci osjećaju nelagodu uzrokovanu vanjskim parazitima kao što su buhe i krpelji na koži ili u ušima. Ovi paraziti mogu biti izuzetno iritantni za kućne ljubimce i uzrokovati im ozbiljne probleme s kožom ili čak prenijeti bolest

Najbolji način za zaštitu ljubimca od nametnika

Koji preparat za zaštitu ljubimca od nametnika odabrati ovisi o njegovoj dobi, težini i svakodnevnim navikama. Kemijska sredstva djeluju tako da ubijaju ili odbijaju nametnike i dolaze u obliku ampula, sprejeva i ogrlica. Uz kemijska sredstva mogu se koristiti i ona na biljnoj bazi  u obliku ampula, ogrlica, sprejeva, pjena ili prašaka. Biljna sredstva za zaštitu od nametnika  djeluju isključivo tako da odbijaju vanjske parazite. Ako buha ili krpelj ipak dospiju na ljubimca, u takvom biljnom preparatu nema ništa što bi ih ubilo pa zato sami po sebi najčešće nisu dovoljna zaštita.

Da je prevencija najbolji lijek slaže se i veterinarka Maja i preporučuje kako spriječiti ugriz krpelja, komarca, papatača: "Antiparazitske ogrlice protiv vanjskih nametnika pružaju zaštitu duže vrijeme, bez obzira na kojem području živimo i gdje putujemo. Scalibor ogrlica je jedina ogrlica na našem tržištu koja pruža zaštitu od papatača tijekom 12 mjeseci".

Scalibor ogrlica protiv vanjskih nametnika pruža zaštitu od:

  • bolesti koje uzrokuju i prenose buhe tijekom četiri mjeseca
  • ugriza krpelja i bolesti koje oni prenose tijekom šest mjeseci
  • ugriza i bolesti koje prenose komarci tijekom šest mjeseci
  • ugriza papatača i bolesti koje prenose tijekom 12 mjeseci

Scalibor ogrlica nema miris i ne gubi djelotvornost ako se smoči – vodootporna je. Kako bi ogrlica što duže trajala treba je održavati čistom. Nakon aktivnosti koje uprljaju ljubimčevu dlaku ogrlicu je potrebno prebrisati čistom krpom jer debeli sloj prašine ili blata na ogrlici sprječava direktan kontakt ogrlice s kožom psa pa ni ogrlica ne djeluje kako treba.

ZOOCITY ti nudi kvalitetne proizvode po povoljnim cijenama za zdravog i sretnog ljubimca. Naši djelatnici dočekat će tebe i tvog ljubimca s veseljem i mnoštvom stručnih savjeta.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.