Eko Eko dom 06. listopada 2016.

Uz ove kućne biljke učinkovito očisti zrak u svom domu

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

NASA je otkrila kako određene kućne biljke imaju sposobnost očistiti zrak do određene mjere od štetnih kemikalija poput benzena, trikloretilena i formaldehida.

Formaldehid se može naći u zavjesama, ljepilima i različitim premazima, a benzen je čest sastojak boja i dima cigareta. Trikloretilen je kemikalija koja se nalazi u proizvodima poput odstranjivača mrlja i ljepila.

Prema rezultatima NASA-inog istraživanja biljke koje najučinkovitije čiste kućni zrak su zlatni puzavac (Epipremnum aureum), biljka spatifilum, pleomela iz porodice dracena, gerber i sanseverija (Sansevieria trifasciata). Fikus i japanska aralija također mogu biti učinkoviti čistači zraka.

Preporuka je postaviti po jednu biljku na svakih 10 kvadrata za čišći životni prostor koji ponekad može biti zagađeniji od vanjskog prostora zahvaljujući kemikalijama koje koristimo u domaćinstvu te centralnom grijanju i klimatizaciji.

Limunom ekološki otkloni bakterije s kuhinjskih površina

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.