Eko 18. travnja 2012.

Uključi se u akciju za zelenu budućnost!

Nered1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Već treću godinu zaredom možeš postati dio velike zelene inicijative i pokazati da ti je stalo do zaštite okoliša. dm green city project, koji organizira Marko Lasić Nered, ove je godine u znaku energetske učinkovitosti, a svečano će biti otvoren 21. travnja na Cvjetnom trgu i to uz cjelodnevni zabavno edukativni program pod nazivom dm green city open. Što te sve očekuje, saznaj u nastavku!

dm green city project je eko projekt koji se održava treću godinu zaredom, s ciljem razvijanja javne svijesti o važnosti zaštite okoliša. Ove je godine posvećen UN-ovoj Međunarodnoj godini energetske učinkovitosti, a u sklopu projekta koji će trajati od 21. travnja do 14. lipnja održavat će se niz događanja edukativno-zabavnog karaktera.

Međunarodna godina energetske učinkovitosti

Projekt će biti svečano otvoren 21. travnja na zagrebačkom Cvjetnom trgu u 10 sati, događanjem pod nazivom dm green city open kojim će se prigodno obilježiti Dan planeta Zemlje. Marko Lasić Nered, idejni začetnik dm green city projecta objasnio je što te sve tamo očekuje te zašto bi i ti trebala postati dijelom ovog zelenog projekta.

'U UN-ovoj Međunarodnoj godini energetske učinkovitosti dm green city project želi informirati i potaknuti širu javnost i građane da budu energetski učinkoviti u svakodnevnom životu te aktualizirati problematiku na tu temu, pa tako i potencijalna rješenja.

Zato su glavni motiv svih događanja i cjelokupnog projekta alternativni, obnovljivi izvori energije koji ne štete prirodi nego su njezin sastavni dio, kao i alternativni načini prijevoza u svrhu očuvanja prirode i zdravlja', ističe Marko, koji je nedavno, u istu svrhu, električnim autom krenuo na zelenu turneju od Dubrovnika do Geneve. Više o zelenoj turneji možeš pročitati ovdje.

U dobrom raspoloženju za zelene ciljeve

'Za dm green city open, 21. travnja, pripremili smo  bogat i raznolik edukativno zabavni program, uz brojne nagrade partnera projekta za cijelu obitelj', najavljuje Marko.

Kuhari popularnog kulinarskog showa ˝Masterchef˝ začinit će otvaranje projekta, spremajući zdrave poslastice u eko kuhinji dm green city projecta napajanoj kroz solarni panel. Ivana Banfić demonstrirat će i predstaviti svoj program Budi svoja, Mario Valentić će upoznati građane sa svojim programom fitnessa za poslovne ljude koji većinu svoga vremena provode u uredu, a Martina Vrbos će nastupom uživo zabavljati posjetitelje.

'Bit će još puno toga, neću otkrivati sve, no u svakom slučaju će biti jako zabavno i edukativno', kaže Marko koji te ovim putem poziva da se dođeš zabaviti, naučiti kako čuvati prirodu i podržati ovu zelenu inicijativu.

dm green city project projekt trajat će do 14. lipnja, a osim Dana planete Zemlje na prigodan će način obilježiti Dan zaštite prirode i Dan očuvanja okoliša. Završni dio predstavlja dodjela Green City Awards nagrada, gdje će se kroz devet kategorija nagraditi pojedinci i kompanije za dostignuća po pitanju zaštite okoliša. 

Za dm green city nagrade se možeš prijaviti ovdje.

Zeleni korak uz najmlađe

U dm green city project tradicionalno se uključuju i najmlađi i to putem akcije "Zeleni korak".

'Velik broj naših najmlađih se već uključio u ˝Zeleni korak˝, akciju prikupljanja starog papira i plastičnih vrećica. Jako nas veseli njihova aktivnost i angažman u zaštiti okoliša.

Pozivam sve, i male i velike, da podrže zelenu inicijativu sudjelovanjem u biciklijadi koju pripremamo 03. lipnja, kao i sve pripadnice ljepšeg spola da se uključe u dm žensku utrku istoga dana te da svi zajedno na taj način pošaljemo važne poruke.

Također pozivam sve da svoje ekološki odgovorno i osviješteno ponašanje i djelovanje prijave za dm green city nagrade, kako bismo im odali zaslužena priznanja', kaže Marko Lasić Nered i dodaje kako ove godine u okviru zelenog projekta žele okupiti što veći broj ljudi s ciljem poticanja i promoviranja određenog životnog stila i očuvanja prirode i zdravlja.

'Veliko mi je zadovoljstvo što je broj partnera i prijatelja projekta svake godine sve veći te se nadam da ćemo i dalje biti sve jači i konkretniji u stvaranju zelenije budućnosti, uz sve veći broj aktivnih zelenih istomišljenika', zaključuje Marko Lasić Nered.

Više informacija potraži na www.dmgreencity.com. O budućim događanjima moći ćeš čitati i na portalu Zdrava Krava.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.