Eko 18. lipnja 2020.

Uginuo fantastični mačak Bob

Foto: Facebook/Molunat
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kućni ljubimac koji je nadahnuo knjigu "A Street Cat Named Bob", kod nas prevedenu kao "Fantastični mačak Bob" u izdanju Znanja uginuo je u dobi od 14 godina.

James Bowen upoznao je Boba 2007. godine kada je još uvijek bio ovisnik o drogama. Narančastog mačka pronašao je na ulici napuštenog i ozlijeđenog te je odlučio paziti na njega i svuda ga je vodio sa sobom.

Bowen je napisao knjigu o njihovom prijateljstvu. Knjiga je postala hit i prevedena je na više od 40 jezika, piše BBC. Godine 2016. po knjizi je snimljen i film. Bowen mačku Bobu pripisuje zasluge što se odlučio na put oslobađanja od ovisnosti.

Možda te zanima... Vlasnici mačaka su zdraviji: Šest tajnih iscijeljujućih moći mačaka Eko

Na Facebook profilu koji se može naći pod imenom A Streetcat Named Bob, James Bowen napisao je da s tugom objavljuje da je mačak Bob uginuo 15. lipnja u dobi od 14 godina. Bowen se prisjetio kako ga je Bob pratio na promocijama knjiga i kako se odlično nosio s mačjom slavom, a njemu je davao motiv da ustane svako jutro.

„Bob mi je spasio život. To je tako jednostavno. Dao mi je puno više od druženja. S njim sam uz sebe pronašao smjer i svrhu koja mi je nedostajala. Uspjeh koji smo postigli zajedno kroz naše knjige i filmove bio je čudesan. Upoznao je tisuće ljudi, dodirnuo milijune života. Nikad nije bilo mačke poput njega. I nikad više neće. Osjećam da je svjetlost u mom životu ugasila. Nikad ga neću zaboraviti", napisao je Bowen.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.