Eko 20. rujna 2017.

Udomljavanje je fora: Dođi i nauči više o suživotu psa i čovjeka

Foto: PR
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U subotu, 23. rujna, od 9 do 15 sati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu održat će se akcija Udomljavanje je fora. Tradicionalna akcija koju Grad Zagreb i Ustanova Zoološki vrt grada Zagreba organiziraju u suradnji s udrugom Prijatelji životinja te uz potporu tvrtki Hill's Pet Nutrition i Frontline, ovaj put nosi podnaslov „Edukacija je fora“.

Naime, subotnjom se akcijom građane želi osvijestiti da je učenje blisko i ljudima i životinjama. Na edukaciji i jednih i drugih sustavno radi Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba. U Dumovcu se pse podučava ponašanju koje im može olakšati udomljavanje, a potencijalni udomitelji doznaju što ih čeka u suživotu s psom. Sklonište edukacije održava i po školama. Edukatori predvođeni kujicom Sisi uče djecu kako se brinuti za životinje te kako kućni ljubimac prerasta u člana obitelji.

 | Author: PR Foto: PR

Aktualni Zakon o zaštiti životinja obvezuje gradove i županije na razvijanje svijesti javnosti, a posebno mladih o zaštiti životinja, a novi će zakon imati i dodatne odredbe kojima se pokušava suzbiti neodgovorno ponašanje vlasnika kućnih ljubimaca.

Možda te zanima... Najnovije spoznaje o tome što psi sanjaju dirnut će te do suza Eko

Na središnjem zagrebačkom trgu građane u subotu očekuju edukatori i volonteri Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba i Prijatelja životinja. Bit će tu i nekoliko pasa koji traže nove obitelji, ali i zabavni sadržaji poput autića za vožnju Trgom. Na štandu Skloništa moći će se kupiti majice, tunike, marame i nakit čime se pomažu napuštene životinje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.