Eko 02. lipnja 2016.

Humanitarna utrka: trčanje od špilje do špilje

Lika_Cave_Trekk
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ovog ljeta u Pećinskom parku Grabovača održati će se sportsko-humanitarna manifestacija Lika Cave Trek, trekking natjecanje u trčanju od špilje do špilje s ciljem popularizacije prirodne baštine, geobaštine i geoturizma Hrvatske. Pećinski park Grabovača opravdava ime Cave Trekk jer se na njegovom području nalazi preko 40 speleoloških lokaliteta

Područje s 40 speleoloških lokaliteta

"Za Lika Cave Trekk pomno smo se i studiozno pripremali, jer radi se o izvedbeno izuzetno zahtjevnom projektu, ali u svakom smislu jedinstvenom i potpuno originalnom. Naš cilj je da utrka postane tradicionalna, a da bi se to dogodilo potrebno je prve godine udariti dobre i čvrste temelje. Želimo oduševiti sportaše i njihove navijače, a naša priroda uz ovakav sportski koncept to sigurno može", objasnila je Katarina Milković, ravnateljica Pećinskog parka Grabovača.

Da Pećinski park Grabovača itekako opravdava ime Cave Trekk kao niti jedna druga lokacija u Hrvatskoj pa i šire, dokazuje i činjenica da se na njegovom području nalazi preko 40 speleoloških lokaliteta, pa će se tako trčati kroz tri dionice. Prva je duga 7 kilometara, druga 15 kilometara a treća čak 25 kilometara. Kao datum utrke planiran je 23. srpanj, a start i cilj biti će u centru Perušića.

Humanitarni aspekt priče

Posebnost ovog događanja je i povezanost s nacionalnim licem humanosti, djevojkom koja je digla na noge cijelu Hrvatsku s izjavom "Želim život", Anom Rukavinom. Budući da su Anini roditelji iz Perušića, Zaklada Ana Rukavina i na ovom će događanju zajedno s organizatorima i posjetiteljima ustrajati u nastojanjima osvješćivanja javnosti o važnosti zdravog načina života, o pomaganju jednih drugima te o očuvanju prirodne baštine. Posjetitelji će imati mogućnost upisa u Registar Zaklade Ana Rukavina "Lijek je u nama" tijekom cijelog trajanja manifestacije.

Lika Cave Trekk u suradnji organiziraju Pećinski park Grabovača, Zaklada Ana Rukavina, WWF Adria i Trekking liga. Ovaj događaj podržavaju i brojni partneri događanja o kojima će se naknadno izvijestiti. Sama utrka dio je Trekking lige, a sve informacije moći ćeš pronaći na službenim web stranicama organizatora i Facebook stranici Pećinski park Grabovača.

Doznaj više o speleologiji.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.