Eko 21. ožujka 2017.

Svjetski dan zaštite šuma: Vuk i Crvenkapica ujedinjeni za opstanak šume

Foto: Ogranak mladih Hrvatskog društva dramskih umjetnika.
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Obilježavanju Svjetskog dana zaštite šuma 21. ožujka pridružila se i Crvenkapica iz predstave "Crvenkapica i gladni vuk" prošetavši Maksimirom prvoga dana proljeća.

Prolaznike je informirala je o zanimljivostima vezanim uz šume, koje će djeca imati prilike čuti i u predstavi. Tako su mogli doznati, uz to što su šume pluća zemaljske kugle, da je šuma Taiga najveće stanište na svijetu, da najviše različitih biljnih i životinjskih vrsta živi u prašumi iz čijih se biljaka proizvodi čak 25% lijekova, da drvo Pando tvori cijelu šumu jer preko 4000 stabljici dijeli isti korijen, da najveće stablo na svijetu Hiperion visoko preko 115 metara i slično.

 | Author: Ogranak mladih Hrvatskog društva dramskih umjetnika. Foto: Ogranak mladih Hrvatskog društva dramskih umjetnika.

Izviđačicu Crvenkapicu (Petra Vukelić) djeca i odrasli moći će bolje upoznati u predstavi „Crvenkapica i gladni vuk“ Frane Marije Vranković, u kojoj će pomoći izgladnjelom vuku (Filip Vidović) spasiti njegovu šumu. Iako uzima motive dobro poznata bajke braće Grimm, ova ekološka predstava želi osvijestiti učenike nižih razreda osnovne škole o važnosti šume u ljudskom životu. Vuk tako neće pokleknuti pred iskušenjem da zadovolji trenutnu glad Crvenkapicom, već s njom kuje plan kako očuvati šume te zajedno pokušavaju vratiti ravnotežu u ekološki sustav, kojeg su razrušili drvosječe i požari.

10 najvažnijih prednosti eko sredstava za čišćenje doma

Sama premijera bit će poklon djeci. Predstava u produkciji Umjetničke organizacije „Točka na i“ će premijerno biti izvedena, u sklopu 3. dana Ogranka mladih Hrvatskog društva dramskih umjetnika, u Zmajevom gnijezdu 28. travnja u 10 sati ujutro. Ulaz na premijeru je besplatan, a svoje mjesto na premijeri možeš rezervirati na stranicama Kazališta Mala scena.

 

  • 28.4.2017. 10.00 Klupa u parku za djecu
  • "Crvenkapica i gladni vuk"
  • Redateljica i autorica teksta: Frana Marija Vranković
  • Kostimografkinja: Anamarija Filipović-Srhoj
  • Igraju: Petra Vukelić i Filip Vidović
  • Trajanje: 30 minuta
  • Dob: 4-10

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.