Eko 11. ožujka 2017.

Spremi gležnjače i zimske jakne: Stiže proljeće, bit će sunčano i toplo

Sunce-Zena
Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Trenutačni prognostički modeli kazuju da je pred nama najmanje desetak dana lijepog i sunčanog vremena. Temperature će biti ugodne, idealne za boravak na otvorenom. Iako ni kalendarsko proljeće nije daleko, već sada možemo reći da nam stiže za mnoge najljepše razdoblje godine.

"Trenutačne prognoze upućuju na u većini Hrvatske povećanu vjerojatnost sušnog ili najviše prosječno kišovitog i proljeća i ljeta, ali opreznost je nužna zbog očekivanih pljuskova, kao i zbog poznate nepouzdanosti u prognoziranju oborine", rekao je za HRT prije nekoliko dana naš poznati prognostičar Zoran Vakula.

Od travnja do kolovoza svi mjeseci topliji od prosjeka

Srećom, za temperaturu je stanje znatno pouzdanije - vrlo je velika vjerojatnost da će svi mjeseci od travnja do kolovoza u većini Hrvatske biti barem malo topliji od prosjeka. 

Mogućnost toplinskih valova koji djeluje na zdravlje

Štoviše, od lipnja do kolovoza moguće je i znatnije pozitivno odstupanje, što još uvijek ne znači da će biti i toplinskih valova koji mogu djelovati na zdravlje. No, razdoblja iznadprosječne topline gotovo će sigurno biti - kazao je Vakula.

Vremensku prognozu možeš pratiti i na portalu Zdrava Krava.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.