Eko Miss(ija) bez plastike 04. veljače 2019.

Šokantno: Dubrovnik je plivao u nanosima smeća i plastike

Foto: Facebook Grad Dubrovnik

Powered by:

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Povodom Dana grada Dubrovnika južina je poslala gomilu smeća i plastike u stari gradski porat, prenosi Dubrovnik.net.

Na Facebook stranici Grad Dubrovnik stoji da je prikupljeno preko 25 kubika smeća: 

"Brza reakcija Čistoće, u portu u nekoliko sati prikupljeno preko 25 kubika smeća. Djelatnici Čistoće Dubrovnik jutros su žurno pristupili čišćenju smeća koje je danas doplutalo u stari gradski porat nošeno nanosima juga. Na terenu je još uvijek desetak djelatnika Čistoće, a prema izjavama direktora Marka Ivekovića prikupljeno je više od 25 kubika smeća. Čistoća i gradska uprava nastavit će nadzirati situaciju, a ako zbog nepovoljnih vremenskih prilika dođe do većih nanosa, angažirat će se i dodatne službe."

Građani Dubrovnika su se putem komentara upravo požalili na ekološke posljedice koje takvo smeće ima te da postoji krivac u svemu tome. Najviše se istaknuo komentar: "Svaka čast ljudima iz Čistoće, ali ovakve se stvari rješavaju na drugim razinama, a ne čekati da nam more donese tuđe smeće pa ga onda skupljat. Zna se odakle je došlo i čije je, a zna se i tko to treba rješavat. A to nisu djelatnici Čistoće ... oni bi trebali bit u ovom problemu zadnja karika."

 | Author: Facebook Grad Dubrovnik Foto: Facebook Grad Dubrovnik

Postavlja se pitanje što će i tko će spriječiti ovakve nanose južine ubuduće? I hoće li netko odgovarati za ovu plastiku koja je završila u moru, a onda i u gradu?

Stav missZDRAVE je da se protiv ovakvih problema trebamo svi boriti zajedničkim snagama dizanjem svijesti i mijenjanjem navika svakog pojedinca te da se vlade država trebaju maksimalno angažirati oko ekoloških pitanja jer imamo samo ovaj jedan planet.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.