Eko 22. travnja 2010.

Slavni na zelenom tepihu

Konzum1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Na Dan planete Zemlje u četvrtak 22. travnja najavljen je Green City Project – najveći urbani eko event u regiji koji će se odvijati sve do 5. lipnja. U sklopu projekta u subotu 24. travnja na Kvaternikovom trgu održava se natjecanje za najboji grafit na temu ekologije i modna revija, a na Green carpetu pojavit će se i velik broj osoba iz javnog života koje će na taj način dati podršku ovom projektu

Na konferenciji za medije u prostoru Super Konzum prodavaonice u Dubravi projekt su predstavili Marko Lasić-Nered kao organizator, Jure Radoš, direktor prodaje i marketinga Konzuma koji je generalni pokrovitelj projekta te predstavnici ostalih pokrovitelja - Karlovačke pivovare, Jadranskog osiguranja i C.I.O.S. grupe.

Konzum je upravo na Dan planete Zemlje započeo i s realizacijom humanitarne akcije kojom će se donirati novčana sredstva za potrebe projekta "50 dana bioraznolikosti". Konzum, koji je ujedno najveći otkupljivač ambalaže u Hrvatskoj na više od 260 lokacija, na Dan planete Zemlje za svaki komad povratne PET ambalaže uz redovnu povratnu naknadu koju isplaćuje donosiocu, donirao je dodatnih 50 lipa za potrebe realizacije ovog projekta. Ujedno će se od sada u svim prodavaonicama Konzuma moći kupiti i nova eko vrećica izrađena od recikliranog materijala, koja komunicira Green City Project.

Jadransko osiguranje kao društveno odgovorna tvrtka svakodnevno je uključena u život zajednice u kojoj posluje što je rezultiralo odlukom o pokroviteljstvu ovog projekta. Ulaganje u ekologiju i održiv razvoj predstavlja imperativ poslovanja ove tvrtke, budući da je sigurna i zdrava priroda bitna karika za siguran život osiguranika Jadranskog osiguranja.

Cilj Green City Projecta je senzibilizirati hrvatsku javnost u segmentu zaštite okoliša te napraviti najveće eko događanje i inicijativu u regiji. U sklopu niza događanja predstavit će se ekološki odgovorne kompanije i tehnologije. Ujedno će se kroz svako pojedino događanje prikupljati sredstva kojima će se pomagati aktivnosti eko udruge te donirati sredstva u fond za bioraznolikost. Navedeni projekt ima i izninmno važnu edukativnu komponentu s ciljem obrazovanja mladih ljudi na temu ekologije.


Eko grafiti i modna revija

U subotu 24. travnja povodom Dana planete Zemlje, na Kvaternikovom trgu okupit će se deset najeminentnijih hrvatskih grafitera koji će oslikavati platna na temu ekologije, a svi posjetitelji moći će glasati za najbolje grafitersko ostvarenje. Stare novine ili plastična boca koja se odlaže u kontejner bit će ulaznica na događanje.

U 11 sati Green Carpetom prošetat će naše najeminentnije manekenke (Aleksandra Grdić, Maja Cvjetković i Lorena Kovač) u kreacijama Jelene Lasić koje su izrađene od nove Konzumove eko vrećice.

Na Green carpetu Kvaternikovog trga pojavit će se i velik broj osoba iz javnog života koje će na taj način dati podršku ovom projektu: Damir Hoyka, Tatjana Jurić, Lana Banely, Mario Mlinarić, Mario Petreković, Lana Klingor, Boris Mirković. Sve okupljene zabavit će DJ eM Bee koji će se pobrinuti za odličnu atmosferu.

Tvrtka C.I.O.S. predstavit će svoju inicijativu zbrinjavanja auto otpada te mogućnost besplatnog odvoza. Volonteri Zelene akcije predstavit će svoje ciljeve, a od svake prodane Heineken pive 2 kune će ići u fond za bioraznolikost, budući da je 2010. godina proglašena od UN-a godinom bioraznolikosti.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.