Eko 13. prosinca 2016.

7 najčešćih pogrešaka koje radimo s donjim rubljem

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Tvoje gaćice i grudnjaci trebali bi "raditi" za tebe, a ne protiv tebe. Pogledaj na čemu sve žene najčešće griješe kad je riječ o kupovini, održavanju i nošenju donjeg rublja. Kad je riječ o donjem rublju, mnogo je neodgovorenih pitanja.

Bismo li zaista tako često trebali provjeravati trebamo li (opet) mijenjati broj grudnjaka? Kako znati da je rublje dalo svoje i da trebamo kupiti novo? Je li istina da ne smijemo prati grudnjake često? Ah, koliko neodgovorenih pitanja - do sada.

  • Pogreška 1: Manje je više - Odabir gaćica koje prekrivaju veći dio stražnjice jer se vodimo za idejom da će prekriti nedostatke. A zapravo, u manjim gaćicama stražnjica bolje izgleda, a pritom ne mislimo na tange. Brazilski kroj, ma kako se sićušan činio, većini žena će pristajati. Ako ne vjeruješ, isprobaj i ugodno ćeš se iznenaditi.
  • Pogreška 2: Loše održavanje rublja - Rublje ubaciš u stroj za pranje sa svim ostalim koje se nakupilo tijekom tjedna, izvrti se u centrifugi i staviš ga na sušilo. Svi mi to radimo, ali pokušaj to ne raditi barem s onim najdražim i najskupljim komadima koje imaš. Operi ga na ruke i nemoj ga objesiti već položi na sušilo. Dulje će ti trajati i bolje ti služiti. Grudnjake nemoj prati prečesto, a ni prerijetko - svakih nekoliko nošenja.  
  • Pogreška 3: Imaš sve grudnjake iste veličine - Onda si zaboravila na nešto dosta važno - veličina tvojih grudi se tijekom mjesečnog ciklusa mijenja - pa kako onda misliš da je jedna veličina grudnjaka dobra za različite veličine grudi? Uloži u grudnjake različitih veličina koje ćeš nositi ovisno o mjesečnom ciklusu, napravit ćeš sebi i grudima veliku uslugu.

Grudnjak_4 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

  • Pogreška 4: Kupuješ grudnjak koji želiš, a ne onaj koji trebaš - Radije ćeš se cijeli dan stiskati i mučiti s grudnjakom koji ti je lijep, ali ti nikako ne odgovara umjesto da kupiš onaj koji će ti zaista pomoći u životu? Nemoj to više raditi - grudnjak mora zaštititi mišiće na koje su tvoje grudi pričvršćene, a jednom kad oni popuste, teško ćeš ih ponovno dovesti u formu. ​Ne samo premali grudnjaci, već i oni koji su prelabavi na leđima, mogu nanijeti istu štetu. Neka ti grudnjak bude čvrst, ali ne da ti se urezuje u kožu i stabilan.
  • Pogreška 5: Predugo nosiš isti grudnjak - Znamo da će te ovo protresti, ali ako imaš onaj svoj obožavani gudnjak koji nosiš u svim prilikama i koji ti je udoban i ide na sve - trebat ćeš često kupovati isti takav novi. Naime, ako ga stalno nosiš, a samim time i često pereš, on neće moći dugo izdržati - naramenice će olabavjeti, košarice će se izobličiti, iako ti to možda nećeš primijetiti. Stručnjaci kažu da bi se grudnjaci koji se nose gotovo svakodnevno trebali mijenjati svaka dva mjeseca.  
  • Pogreška 6: Kupuješ premale gaćice - Iako smo rekli da što manje pokriješ guzu, to će ona bolje izgledati, pritom nismo mislili na kupnju manjeg broja gaćica. A prodavačice kažu da su žene često tome sklone. Gaćice ti trebaju biti udobne, a ne da se urezuju u kožu. Koga briga koja veličina stoji na njima?
  • Pogreška 7: Nemaš dovoljno rublja - Navečer dođeš s posla, skidaš grudnjak i pereš ga da bi ti ujutro bio suh i da ga opet možeš obući i tako svakih par dana? Očito nemaš dovoljno rublja i zaista bi trebala uložiti u novo. Treba nositi isti grudnjak najviše nekoliko dana zaredom i mijenjati ih kad god je moguće.

Koliko često treba prati grudnjak

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.