Eko Recenzije proizvoda 03. veljače 2017.

Recenzija: Mineralna maskara koja se aktivira uz par kapi vode

Foto: Maja Belušić
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Maskara je uz puder, make-up proizvod koji se uglavnom svakodnevno koristi. Iz razloga što može u trenutku naglasiti oči i istaknuti pogled, mnogima je omiljeni beauty proizvod. Upravo zbog toga je važno da ne sadrži agresivne i štetne sastojke koji će uništiti trepavice ili ugroziti zdravlje očiju.

Odlučili smo isprobati Pandhy's mineralnu maskaru za volumen trepavica koja ne sadrži glinu, vosak i živu. Kako je riječ o mineralnoj maskari, pretpostavlja se da njenim dugotrajnim korištenjem izbjegavaš štetu uza oči koje klasičan make up može prouzročiti duljom primjenom.

Sastav Pandhy's maskare za trepavice

Komercijalne maskare za oči koje sadrže i preko 40 sastojka u pravilu vrijede tri mjeseca nakon otvaranja, a nakon toga ih je potrebno baciti jer mogu uzrokovati crvenilo i konjunktivitis. S druge strane, Pandhy's maskara ima 20-ak sastojaka koje možeš pročitati ovdje. Kako ne sadrži glinu, ne ostavlja grudice i mrlje te se puno lakše uklanja. Ujedno je vrlo pogodna za osjetljive oči jer ne pecka i ne izaziva crvenilo. Ova maskara vrijedi 12 mjeseci nakon otvaranja. 

Maskara može uzrokovati infekciju oka, ne nosi je u torbi!

 | Author: Maja Belušić Foto: Maja Belušić

Kako se nanosi?

U maskaru je potrebno kapnuti par kapi vode te staviti na radijator ili u toplu vodu par minuta kako bi se aktivirali sastojci. Nakon par minuta maskara je spremna za korištenje, pojašnjavaju iz Palmarisa. Moguće je i nakapati par kapi tople vode direktno na četkicu za nanošenje i ponovno je zatvoriti, potresti i nanijeti na trepavice.

Dojmovi o samoj maskari i efektu koji ostavlja

Sama četkica je vrlo dobra, dovoljno gusta i velika, a opet nije pregusta i predugačka kako se ne bi zamrljali kapci i područje oko očiju prilikom nanošenja. Drugim riječima, omogućava precizno nanošenje na gornje i donje trepavice. Smatram kako bi iz tog razloga trebala odgovarati svakome, bez obzira ima li guste ili rijetke trepavice. Kako se ova maskara aktivira uz pomoć par kapi vode, njena tekstura je u pravilu tvrđa, ali uz dodatak vode postaje kremasta i bogata.

 | Author: Maja Belušić Foto: Maja Belušić

Kroz dva tjedna korištenja imam osjećaj da ne postaje ni previše suha kada se nanese na trepavice i da uvijek zadrži laganu, vlažnu teksturu. Možda baš zbog toga nema osjećaja težine na trepavicama. Za pravi sjaj i naglašavanje potrebno je nanijeti dva sloja, ali se nikako neće pojaviti grudice. Moguće je da se neke trepavice samo malo spoje, što je slučaj kod mojih jer su prilično duge. No, vrlo lako ih je moguće razdvojiti jer maskara nije ljepljiva, a pri razdvajanju se neće skinuti crna boja. Maskara ne daje efekt umjetnih i glamuroznih trepavica, ali smatram da to ni ne bi trebao biti cilj. Odlično naglašava trepavice, a zbog lagane strukture ne opterećuje kapke te traje cijeli dan bez razmazivanja. 

Možeš li potaknuti rast trepavica?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.