Eko 18. rujna 2020.

Razdvojeni zbog koronavirusa: Pas proputovao 16 tisuća km kako bi ponovno bio sa svojom obitelji

Foto: Screenshot: No Plans Just Options/Instagram
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ova vlasnica svoju je malenu Pip čak pet mjeseci pokušavala vratiti u svoju domovinu, Australiju, a naposljetku je i uspjela.

Zoe i Guy Eilbeck svoju su malenu Pip prvi put susreli 2018. godine u Messini na Siciliji, dok su bili na jedrenju. Odmah im je prirasla srcu, a malena se brzo prilagodila životu na brodu, uživajući zajedno s njima.

Svoje putovanje oko svijeta oni su nastavili sve do Amerike, odnosno do Sjeverne Karoline, no zbog početka pandemije koronavirusa oni su bili primorani vratiti se u svoju domovinu, Australiju. Oni koji nisu upoznati s pravilima te države ne znaju da je veoma teško 'uvesti' kućnoga ljubimca u tu državu zbog strogih pravila koje je postavila vlada. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli No Plans Just Options (@noplans.justoptions)

Kako su se granice brzo zatvarale, Zoe i Guy Eilbeck, te njihovi sinovi Cam i Max, imali su manje od 48 sati da spakiraju sve sa svoje jahte te da se s otoka Hilton Head vrate doma. No, njihova Pip nije mogla s njima i u zadnji je tren obitelj dogovorila da pas ostane kod njihove prijateljice Lynn Williams .Nažalost, Williams je već imala dva psa na farmi i nije mogla dugo brinuti o Pip, pa je stavila oglas da traži udomitelja.

Možda te zanima... Izbor najsmješnije fotografije divljih životinja Eko

Na njega je odgovorila Ellen Steinberg, koja živi u Hillsboroughu u Sjevernoj Karolini. Dok se ona brinula za Pipu, Zoe je ustajala svaki dan u četiri ujutro kako bi riješila potrebnu papirologiju za uvoz psa iz Sjedinjenih Država u Australiju. Istovremeno, kada je odgovaralo Zoe i Ellen, djevojke bi dogovorile video poziv kako bi se Zoe mogla vidjeti sa svojom četveronožnom prijateljicom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli No Plans Just Options (@noplans.justoptions)

Nakon nekog vremena koronavirus ubrzano se počeo širiti i svima je postalo jasno da povratak u Sjedinjene Države neće biti moguć, a jedino rješenje bilo je da Pip putuje sama do Australije. No i to se zakompliciralo zbog problema povezanih s pandemijom.

"Da biste odveli psa iz Amerike, morate dobiti američku deklaraciju u kojoj stoji da je pas dobrog zdravlja i da je imao određene krvne pretrage u vezi s bjesnoćom. U vrijeme pandemije to je bilo jako teško dobiti", objasnila je Zoe za CNN.

Možda te zanima... Dodir ljubavi: Pogledaj čudesnu transformaciju udomljenih životinja Psiha i seks

Nakon što su u konačnici dobili dozvolu za uvoz u Australiju, Qantas, australska zrakoplovna kompanija, objavila je da više ne prima kućne ljubimce. Nakon mnogo sati provedenih na telefonu, Zoe je otkrila da bi malenu Pip mogla uvesti u Australiju letom s Novog Zelanda. To je značilo da pas prvo mora doći do Los Angelesa pa zatim do Aucklanda, putem tvrtke za prijevoz kućnih ljubimaca Jetpets, a tek nakon toga u Australiju.

Tu također nije bilo kraja njihovim nevoljama. Steinberg, djevojka koja se tri mjeseca brinula o Pip, morala je zatim otputovati u posjet svojoj obitelji i predala je psa svojoj prijateljici Stacey Green. "Kad je Stacey dobila Pip, toliko se zaljubila u nju da sam mislila da je neću dobiti natrag", našalila se Zoe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli No Plans Just Options (@noplans.justoptions)

No, zbog koronavirusa, letovi su se stalno otkazivali pa je Zoe na društvenim mrežama objavila molbu namijenjenu onima koji putuju od istočne do zapadne obale. Na njenu molbu javila se Melissa Young, koja radi u zakladi za spašavanje pasa. Upravo s njom malena je Pip došla do Los Angelesa.

Tamo je malenu Pip predala Jetpetsu putem kojega je ona 3. srpnja stigla u Auckland. Od tamo krenula je za Melbourne, gdje je provela 10 dana u karanteni, što je obavezno za svakog ljubimca koji u Australiju dođe iz inozemstva.

Zoein brat Rob, koji živi u Melbourneu, zatim je dočekao Pip i uzeo ju k sebi na brigu na nekoliko dana dok su čekali let za Sydney. Čekanje je trebalo trajati samo četiri dana, no nakon što je i taj let bio otkazan, ona je u Melbourne morala ostati ipak malo duže.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli No Plans Just Options (@noplans.justoptions)

Sve informacije vezane uz malenu Pip zatim su došle do australskih lokalnih medija, koji su objavili ovu vijest nakon koje je zrakoplovna tvrtka Virgin Australia pristala odvesti malenu Pip kući.

Ona je u Sydney napokon stigla 11. kolovoza. Pet mjeseci nakon što su je posljednji put vidjeli u Americi, Zoe i Guy Eilbeck došli su ju dočekati, pozdraviti, zagrliti i izljubiti nakon dugog čekanja i putovanja. Bilo je to jedno veoma emocionalno okupljanje.

"Naš najveći strah je bio da nas se Pip neće sjećati nakon toliko vremena. Međutim, kada je ona čula naše glasove, potrčala nam je u zagrljaj. To je bilo apsolutno nevjerojatno", zaključila je Zoe za CNN.

Možda te zanima... 8 čudesnih fotografija koje prikazuju duboke osjećaje životinja Eko

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.