Eko Miss(ija) bez plastike 18. travnja 2019.

Ralph Lauren lansirao polo majicu od recikliranih plastičnih boca

Foto: Ralph Loren/službena web stranica

Powered by:

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ralph Lauren lansirat će sljedeći tjedan polo majice The Earth Polo od recikliranih plastičnih boca. Za jednu majicu potrebno je oko 12 boca, a iz tvrtke su najavili da će do 2025. godine ukloniti najmanje 170 milijuna boca s odlagališta i iz oceana. Majice neće biti skuplje od njihovih proizvoda izrađenih od konvencionalnih materijala.

Ralph Lauren lansirao je verziju svoje poznate polo majice pod nazivom The Earth Polo koja je u cijelosti izrađena od recikliranih plastičnih boca, a obojena je tehnologijom koja omogućava da se za farbanje ne koristi voda. David Lauren, najmlađi sin osnivača tvrtke i glavni kreativni direktor izjavio je za agenciju Associated Press da je nova majica dio šire ekološke strategije koju planiraju integrirati u svoje proizvodne procese. 

Možda te zanima... Kako je plastika postala veliki izvor zarade i nepresušan izvor otpada Kolumne

"Svakoga dana učimo o posljedicama globalnog zatopljena, a naši zaposlenici i klijenti doista osjećaju da je vrijeme da se napravi iskorak i spriječi daljnje uništavanje planeta", rekao je Lauren.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

One iconic shirt, 12 bottles recycled. #TheEarthPolo. Designed with Mother Nature in mind. . Introducing the first-ever Polo shirt crafted from recycled plastic bottles—about 12 per shirt. Part of our commitment to prevent 170 million bottles from reaching the world’s landfills and oceans by 2025. . “Much more than a shirt, the Earth Polo is a testament to our ongoing commitment to innovation and being a force for progress in the world. We recognize that our products inevitably have an impact on our environment, and we know we have a responsibility to minimize that impact.” @DavidLauren, Chief Innovation Officer . Visit bio link or RalphLauren.com/EarthPolo to learn more about the latest chapter in our ongoing commitment to sustainability.

A post shared by Ralph Lauren (@ralphlauren) on



Manji brendovi diljem svijeta već koriste reciklirane materijale, a Ralph Lauren se obvezao ukloniti najmanje 170 milijuna boca s odlagališta i iz oceana do 2025. godine. Svoje prepoznatljive majice Ralph Loren proizvodi u Tajvanu, gdje se boce i sakupljaju. Za svaku majicu iskoristi oko 12 boca. Majice se proizvode u partnerstvu s tvrtkom First Mile, organizacijom koja prikuplja boce i pretvara ih uh tkaninu. 

 

Kolekcija The Earth Polo u prodaju će doći u utorak 23. travnja nakon Dana planeta Zemlje koji se obilježava 22. travnja. Majice su namijenjene muškarcima i ženama, a dostupne su u zelenoj, bijeloj, mornarskoj i svjetlo plavoj boji. Nisu skuplje od majica izrađenih od konvencionalnih materijala.

Možda te zanima... Mikroplastika u ribama opasno prijeti zdravlju ljudi Eko

Među ostalim ciljevima Ralph Lauren planira do 2025. godine koristiti 100% pamuk iz 100% održive proizvodnje, a to se odnosi i na ambalažu, odnosno na to da će se ambalaža 100% moći reciklirati i da će biti nabavljena iz održive proizvodnje. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.