Eko 15. travnja 2015.

Zdrav i siguran dom uz VELUX prozore!

Velux-Prozori-Krovni
1/4
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Gotovo 90 posto svog vremena provodimo u zatvorenom prostoru. Jeste li razmišljali koliko kvaliteta zraka u prostoru i unutarnja klima mogu utjecati na vaše zdravlje i koliko je zapravo siguran vaš dom?

U današnje vrijeme okruženi smo mnogim negativnim utjecajima na naše zdravlje. Svakodnevni stres i izloženost zagađenom zraku uz sjedilački način života odražavaju se na ljudsko zdravlje. Udaljili smo se od prirode i većinu svojeg vremena provodimo u zatvorenim prostorima koji često nemaju dovoljno dnevne svjetlosti niti svježeg zraka. Takva okolina pogoduje razmnožavanju grinja i plijesni koji su poznati uzročnici alergija i mogu dovesti do astme

Nedovoljna izloženost dnevnoj svjetlosti utječe na dnevne ritmove i na naš biološki sat i remeti san. Poznato je i da manjak dnevne svjetlosti smanjuje radnu produktivnost, mogućnost koncentracije i sposobnost učenja. Kako biste spriječili negativne utjecaje potrebno je redovito prozračivanje i dovoljno dnevne svjetlosti uz ugodnu unutarnju klimu koji zajedno osiguravaju optimalne uvjete za učenje, rad, igru i spavanje.

Programirano otvaranje krovnih prozora

Za sve te čimbenike brinu se VELUX INTEGRA® elektrificirani krovni prozori na daljinsko upravljanje. Svjež zrak hrani mozak, a ugodna unutarnja temperatura povećava vaš komfor. To je razlog što VELUX INTEGRA® ima tvornički pripremljeni program koji automatski otvara vaše krovne prozore i donosi svjež zrak te spušta sjenila i rolete kako bi vas zaštitio od vrućine. Na taj način povećava se razina energije svim članovima vaše obitelji. 

Kada odlazite iz kuće, ne želite razmišljati i brinuti je li vaš dom siguran od provale. Kako se možete zaštititi?

VELUX INTEGRA® elektrificirani krovni prozori misle na vas. Upravljački panel za daljinsko upravljanje ima unaprijed pripremljen program koji zatvara krovne prozore samo jednim vašim dodirom na zaslon trenutak prije nego li napustite svoj dom. Ukoliko su vaši krovni prozori otvoreni i iznenada započne kiša, ne trebate brinuti. Ugrađeni senzor za kišu automatski će zatvoriti prozore s prvim kapima kiše. Kada putujete, program „Na odmoru” podiže i spušta sjenila i otvara i zatvara prozore ostavljajući dojam kao da ste kod kuće. VELUX INTEGRA® krovni prozori misle na vas, a na vama je samo da se opustite.

Ostale funkcije VELUX INTEGRA® krovnih prozora pogledajte na web stranici.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.