Eko 07. ožujka 2017.

Predobra vijest: Zagreb dobio još jedan park za pse

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kretanje pasa izvan ograđenog dijela dozvoljeno je isključivo na povodcu te uz obvezu čišćenja za svojim ljubimcima kako bi se omogućilo korištenje zelenih površina za šetnju, odmor i rekreaciju.

Kako bi uvažili prijedloge građana – vlasnika pasa te izašli u susret velikom broju naših posjetitelja, na Rekreacijsko-sportskom centru Jarun uređena je i ograđena površina na kojoj se psi mogu kretati bez povodca uz obvezni nadzor vlasnika. Prostor obuhvaća ograđeni dio zelene površine od oko 18.500 m2 između ulaza Hrvatskog sokola i ulaza Hrgovići.

Uz ograđenu površinu za kretanje/istrčavanje pasa, boravak pasa dozvoljen je i na preostalom dijelu RSC Jarun osim na dječjim igralištima, plažama i sportskim terenima. Kretanje pasa izvan ograđenog dijela dozvoljeno je isključivo na povodcu te uz obvezu čišćenja za svojim ljubimcima kako bi se omogućilo korištenje zelenih površina za šetnju, odmor i rekreaciju.

Boravak na Jarunu još ugodniji za vlasnike pasa

Nadamo se da će uvođenjem ovog sadržaja na RSC Jarun boravak građana - vlasnika kućnih ljubimaca na Jarunu biti još ugodniji te da će otvaranje nove javne površine za istrčavanje pasa smanjiti broj kućnih ljubimaca koji se ostatkom centra kreću bez povodca a ponekad i bez izravnog nadzora vlasnika.

Rekreacijsko-sportski centar Jarun je višenamjenski prostor namijenjen svim građanima i posjetiteljima te, u okviru mogućnosti, nastojimo izaći u susret i osigurati te održavati sadržaje za što veći broj korisnika.

Odlučila si nabaviti psića? Evo ti tjedan dana plaćenog godišnjeg odmora!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.