Eko Eko dom 11. veljače 2017.

Koliko često i kako treba prati grudnjak?

Grudnjak_4
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Pitaš se koliko često trebaš prati grudnjake? Prečesto pranje grudnjaka može napraviti više štete nego koristi, ali koliko je to prečesto? Doznaj koliko često bi trebala prati koju vrstu grudnjaka i smiješ li grudnjake prati u perilici rublja. Donosimo ti korisne savjete za održavanje tvojih grudnjaka

3 do 4 nošenja

Prečesto pranje grudnjaka deterdžentima može oštetiti elastičnost grudnjaka i time smanjiti njegovu mogućnost potpore, a to je njegova najvažnija svrha. Stručnjaci tvrde kako je grudnjake dovoljno prati svakih nekoliko nošenja, ali to opet ovisi o razini tvoje aktivnosti i znojenja. Ako je vani jako toplo i puno si se znojila možda ćeš osjetiti potrebu da prije opereš grudnjak, ali ako si ga nosila samo nekoliko sati i nisi se uopće znojila, nema potrebe prati ga i možda to nošenje niti ne moraš 'brojati' kao jedno nošenje.

Saznaj kakve grudnjake trebaš nositi na treningu ako imaš velike grudi.

Kada prati sportski grudnjak?

Različita frekventnost pranja ovisi o vrsti grudnjaka. Primjerice sportski grudnjak koji nosiš na trening i u njemu se jako znojiš trebalo bi prati nakon svakog nošenja dok one obične koje nosiš samo po nekoliko sati ne bi trebala prati barem od 5 do 6 nošenja. Od 3 do 4 nošenja je optimalno kada bi trebala oprati svoj grudnjak, ali nemoj se zamarati 'brojanjem' koliko si koji grudnjak puta nosila i jednostavno ih peri kada osjetiš potrebu za time. 

Grudnjake se preporučuje prati na ruke s blagim deterdžentima, a ako ga odlučiš prati u stroju za pranje rublja bilo bi dobro da ih pereš u posebnoj mrežici koja će pomoći da grudnjaci zadrže svoj oblik i ne oštete se. Grudnjake ne bi trebalo sušiti u sušilici nego ih položiti na ravnu podlogu i tako osušiti kako bi zadržali svoj oblik.

Klikni za recenziju prirodnog roll-ona.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.