Eko 27. srpnja 2011.

Pozovi me na zeleni spoj!

Izlet-U-Prirodu
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Spremna si učiniti sve da prilikom izlazaka s voljenim potrošiš što manje energije i emitiraš najmanju moguću količinu ugljičnog dioksida? Znači da si pobornik zelenih spojeva - ljubavnih sastanaka koji ne škode prirodi i istovremeno štede novac

A to nije zanemarivo u vrijeme gospodarske krize, koja u Hrvatskoj prema očekivanjima traje duže no u većini drugih zemalja. Podijelit ćemo s tobom nekoliko ideja za romantične spojeve u suglasju s okolišem i stanjem u novčaniku.

Šetnja u botaničkom vrtu ili ručak u šumi

Izvanredno jednostavan, a dražestan je zajednički izlazak na sladoled. Malo koje se iskustvo može mjeriti sa šetnjom u parku puštajući da vam se omiljeni sladoled topi u ustima. Ovu nenapornu aktivnost možete provoditi u zoološkom ili botaničkom vrtu ili uz sportske terene. Za potpuno iskustvo namaži svom pratitelju sladoledom vrh nosa.

Objed u šumarku ili promatranje zvijezda nakon pješačenja u prirodi omogućuju prisnije zbližavanje nego večera u skupom i bučnom restoranu. Pripremi jelo kod kuće i ponesi ga na skrovito mjesto u prirodi, gdje ćete rasprostrti stoljnjak i na njega odložiti košaricu s domaćim sendvičima, keksima i pićem. Ne zaboravi sprejeve protiv kukaca, jer oni će zacijelo također biti privučeni delicijama koje ste namijenili jedno drugome.

Više o pravilima koja trebaš imati na umu prilikom odlaska u prirodu pročitaj na portalu Pametna kuna...

Odmjerite snage na biciklu

Poveži ljubavni sastanak s vježbanjem i kreni na pješačenje ili bicikliranje po okolici. Prati vremensku prognozu i prvog dana za koji meteorolozi svečano obećaju lijepo vrijeme uputi se s dragim na izlet oslanjajući se na nožni pogon. Pješačenje i bicikliranje dat će vam priliku da međusobno odmjerite snage, a i da jedno drugo podržite.

Ljeto mami na provođenje čim više vremena na otvorenom, a vrućina poziva na kontakt s vodom. Već pogađaš što imamo na umu: vodene radosti u društvu najdražeg. Na vodenoj površini koja ti je pri ruci. Ako nemaš vlastiti čamac, možeš ga povoljno unajmiti u brojnim turističkim centrima kraj rijeka, jezera i mora. Mislimo na barku, kajak ili kanu, ne na gliser (sjeti se, ovo mora biti zeleni spoj!).

Posjeti muzej ili galeriju

Potraži muzeje i galerije koji nude snižene cijene ulaznica, ili čak besplatan ulaz za pojedine dane u tjednu. Provjeri koja od zanimljivih umjetničkih ili znanstvenih ustanova nudi godišnju pretplatu, koja omogućuje niz posjeta po vrlo povoljnoj cijeni. Ako ste oboje ljubitelji sporta, razmotrite pretplatu na utakmice omiljenog kluba. Takav će vas aranžman doći povoljnije od plaćanja pojedinačnih ulaznica.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.