Eko 16. siječnja 2020.

Podrži peticiju i spasi oceane jer čitav život na Zemlji ovisi o njima

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

"Čitav život na Zemlji ovisi o oceanima - a njima je sada potrebna naša pomoć i zaštita."

Sa svakim novim danom prijetnje našim morima i oceanima sve su alarmantnije, od klimatskih promjena i onečišćenja plastikom do eksploatacije nafte i ruda te prekomjernog izlova.

Potpiši peticiju!

Ipak, kroz oblake se nazire i tračak nade. Znanstvenici su osmislili odvažan plan kako spasiti naša mora i oceane, a on je briljantno jednostavan: proglasiti diljem planeta zaštićene zone odnosno rezervate koji bi činili trećinu mora i oceana u kojima bi se potpuno zabranilo ribarenje, rudarenje, bušenje i druge razorne industrije, stoji na službenim stranicama Greenpeace Hrvatska.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Morž u blizini ledenjaka Sjettebreen. 📸: Denis Sinyakov

Objavu dijeli Greenpeace Hrvatska (@greenpeace_croatia)

Prihvati li se ovaj plan, bit će to jedan od najvećih pothvata očuvanja okoliša u ljudskoj povijesti kojim će se stvoriti milijuni četvornih kilometara novo-zaštićenih područja.

"Od klimatskih promjena i plastike, preko eksploatacije nafte i plina te rudarenja u morskim dubinama, do prekomjernog izlova ribe - prijetnje kojima su izložena mora i oceani svakim su danom sve veće i akutnije. Sada imamo jedinstvenu priliku to promijeniti te najvažnija i najugroženija oceanska područja staviti pod zaštitu od destruktivnih industrijskih djelovanja."

Možda te zanima... Gladnim životinjama u Australiji iz aviona bacaju mrkve i batat Eko

"Vlade cijelog svijeta upravo raspravljaju o Sporazumu o svjetskim morima. Učine li ono što treba, otvorit će se put prema uspostavi goleme mreže zaštićenih područja odnosno morskih rezervata, čime bi se postigla zaštita više od trećine svjetskih mora", stoji napisano na stranicama Greenpeace gdje i ti možeš dati svoj glas, potpisati peticiju ZAŠTITIMO OCEANE i pridružiti se milijunima ljudi diljem svijeta.

 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.