Eko Miss(ija) bez plastike 14. lipnja 2019.

Podrži ekipu koja će očistiti plažu na Cresu od plastičnog otpada!

Foto: Facebook/Ante Bagarić

Powered by:

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Drugo izdanje FreeMental festivala održat će se na otoku Cresu od 15. do 18. kolovoza, a cilj je pokazati posjetiteljima festivala da je moguće zabaviti se u prirodi bez zagađivanja.

Naime, organizatori i promotori, stalno su suočeni s problemom zbrinjavanja ogromnih količina smeća na zabavama i festivalima. Na ovom festivalu su to odlučili promijeniti kroz praktičan rad, edukativne radionice i organizirane akcije skupljanja smeća kako bi pokazali koncept razmišljanja o festivalu s nula otpada. 

Grupa entuzijasta iz Zagreba odlučila je napraviti FreeMental festival, festival bez otpada, u sklopu kojeg će organizirati akciju čišćenja plaže Tarej. Osim što žele očistiti plažu Tarej, žele obrazovati ljude o ekološkom načinu života, recikliranju i životu bez otpada. Isto tako, žele pokazati posjetiteljima festivala da je moguće zabaviti se u prirodi bez ostavljanja velike količine smeća.

 | Author: FreeMental festival Foto: FreeMental festival

Što im je potrebno? 

Kako bi ostvarili ovaj projekt potrebni su im novci i volonteri. Novac će biti utrošen na zalihe, opremu za čišćenje, najam kamiona za smeće, plin za prijevoz i svi ljudi koji će s njima volontirati dobit će ručak. Sav novac koji preostane ići će na edukaciju ljudi. Važno je educirati ljude i pokazati im koliko otpada festivali proizvode.

Za festival će kupiti biorazgradivi pribor za jelo, tanjure i čaše za višekratnu uporabu. Uz to će posjetiteljima omogućiti višenamjensku posudu/pepeljaru, kao i prirodni ručno izrađeni organski sapun tako da posjetitelji ne zagađuju tlo ili more. Svaki sudionik kampanje odabire stavku koju će primiti za svoju donaciju. Za svakog suradnika imaju festivalsku robu - torbe, naprtnjače, majice, dukseve, karte i snopove. Ovu akciju možeš podržati na Indiegogo, a više o FreeMental festivalu možeš pronaći na njihovoj Facebook stranici

U Parizu će zabraniti pušenje zbog zdravstvenih i ekoloških razloga

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.