Eko Eko dom 24. prosinca 2021.

Japanska metoda zamatanja poklona bez papira koja je zaludjela cijeli svijet

Zamatanje poklona
Foto: Guliver/Shutterstock Kako bi izbjegla bacanje hrpe neiskorištenog ukrasnog papira, ove godine probaj ovu genijalnu metodu zamatanja poklona furoshiki.
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Za ovom tradicionalnom japanskom metodom zamatanja poklona poludio je cijeli svijet, a posebna je po tome što je sasvim ekološki prihvatljiva i ne zahtijeva papir za omatanje. 'Furoshiki' na japanskom znači 'krpa', a upravo to ti treba za najposebnije božićne poklone.

Za vrijeme najvećeg obilja u godini, Božića, također možeš živjeti zeleno. Kako bi izbjegla bacanje hrpe komadića neiskorištenog ukrasnog papira nakon zamatanja poklona, ove godine probaj ovu genijalnu metodu zamatanja poklona furoshiki

Ono što je posebno kod ove tradicionalne japanske metode jest da se koriste komadi tekstila, bilo krpa, stolnjaka ili stare odjeće umjesto papira za zamatanje - i to na nevjerojatno kreativan i poseban način

Možda te zanima... Najbolji pokloni ikad: Oslikaj čaše i pokloni ih za Božić! Eko

Ideja je potekla iz japanskog Edo razdoblja (oko 17. stoljeća) kada su drevni Japanci svoje stvari zamatali ovom tehnikom u javnim kupeljima, kako im se ne bi pomiješali sa stvarima drugih građana. Za to su koristili 'furoshiki', tj. tkanine za kupanje slične ručnicima od drugačijeg materijala. 

Unikatni pokloni

Svatko od tvojih najmilijih, bilo prijatelja, obitelji ili partnera, dobit će svoj personalizirani poklon i to će im pokazati koliko ti znače za ove blagdane. 

Zamatanje je gotovo u trenu, a ne zahtijeva ljepljive trake, vrpce, mašne i slično, tako da osoba kojoj si dala poklon može ponovo iskoristiti svoj 'furoshiki' za neki drugi poklon i istovremeno učiniti nešto dobro za okoliš.

Ideje za zamatanje

U sljedećem videu možeš pogledati kako zamotati bilo koji poklon furoshiki metodom:

Želiš li da tvoj poklon bude još više osoban, možeš oslikati svoje tkanine bojama za tekstil ili akrilnim. Oživi ih božićnim motivima, napisima i različitim uzorcima.

Inspirirati se možeš i na Instagramu, a mi ti izdvajamo neke od najljepših od korisnika diljem svijeta. 

 

Možda te zanima... Donosimo ti posve neobičnu blagdansku TO-DO listu Psiha i seks

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.