Eko 06. listopada 2015.

5 stvari za koje misliš da su zdrave

Spu-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Neke od ovih proizvoda kupila si s najboljom namjerom, blender za zdrave smoothije, pastu za zube kako bi spriječila karijes ili ovlaživač zraka za ublažavanje bolesti sinusa. No, svakodnevne stvari poput ovih mogu izazvati alergije, stvoriti infekciju kože ili uzrokovati druge probleme ako se koriste na pogrešan način

Uz nekoliko jednostavnih savjeta pretvori sve nezdrave kućanske proizvode u zdrave.

1. Spužvica za tuširanje

Spužvice puno olakšavaju tuširanje i ugodne su za kožu, ali su zapravo savršen okoliš za rast bakterija, gljivica i plijesni. Male otvorene rane na koži, pa čak i mikroskopske od brijanja stvaraju rizik od infekcija i folikulitisa. Odaberi spužvice s prirodnim vlaknima, one imaju enzime koji kontroliraju bakterije i plijesan. Spužvicu zamijeni svaki mjesec. Svakodnevno je temeljito isperi i ocijedi svu vodu nakon svake upotrebe i pohraniti na prozračnom i suhom mjestu.

2. Ovlaživač zraka

U hladnijim danima ovlaživač zraka koristan je proizvod zazačepljen nos i suhu kožu. Loša strana je ako se ne čisti ispravno ili dovoljno često, ovlaživač može biti rasadnik bakterija. Osim toga, ako u zraku ima previše vlage to je pogodan okoliš za grinje. Nakon što ugasiš ovlaživač, nemoj u njemu ostavljati vodu da stoji već ga isprazni jer se u vodi može stvoriti plijesan. Isprazni ga i osuši u potpunosti. Ovlaživač se preporučuje čistiti svaki treći dan pomoću četke kojom ćeš oribati spremnik za vodu.

3.  Blender

Podnožje blendera na kojem je guma može biti jako opasno jer se u njemu skupljaju bakterije, vlaga i plijesan. Svaki put nakon korištenja blendera postolje na kojem je guma i oštrice dobro operi i osuši.

4. Plišane životinje

Plišane životinje magnet su za grinje koje su glavni krivac za alergije. Na dječjem krevetu nemoj držati više od jedne do dvije plišane životinje, ostale stavi na policu. Plišance stavi preko noći u vrećicu i u zamrzivač jer tako ćeš ubiti sve bakterije

5. Pasta za izbjeljivanje zubi

Ako koristiš samo paste za izbjeljivanje zubiju, pogotovo one s grubim česticama, to može biti opasno jer ti može skinuti caklinu i zubi ti mogu biti osjetljivi. Biraj paste za izbjeljivanje koje su nježne i ako osjetiš da su ti zubi osjetljiviji obrati se svom zubaru.

Doznaj koliko često trebaš prati grudnjak.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.