Eko Miss(ija) bez plastike 20. ožujka 2019.

Otok Zlarin postaje prvi hrvatski otok bez jednokratne plastike

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Powered by:

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Otok Zlarin potpisivanjem povelje od petka službeno kreće u borbu protiv jednokratne plastike, a val promjene pokrenula je Ana Robb koja je u listopadu prošle godine pobijedila na Adriatic Plastic Challengu.

Povelju će potpisati svi predstavnici trgovačkih i ugostiteljskih objekata, otočnih udruga i društva kao i članice projektnog tima Ana Robb, Ivana Kordić, Nataša Kandijaš i Jelena Radošević u vidu pronalaženja alternativnih proizvoda, pružanja edukativne podrške i promocije sudionika projekta, javlja sibenskiportal.rt.hr

Zaustaviti daljnji dotok plastičnog otpada u prirodu

Vizija i glavni cilj je zamijeniti svu jednokratnu plastiku ekološki prihvatljivijim rješenjima te tako doprinijeti zaustavljanju daljnjeg dotoka plastičnog otpada u prirodu.

Svečana povelja koju će potpisati je ujedno i obećanje da se zaista nikada neće koristiti jednokratnom plastikom u svom poslovanju te da će podržavati i promovirati projekt "Zlarin – otok bez plastike“ tijekom svih kulturno–zabavnih manifestacija.

Otok na kojem živi 200 stanovnika i svi daju veliku podršku projektu

Zlarin je otok na kojemu živi dvjestotinjak stanovnika što ga čini idealnim mjestom za pokušaj ovog eksperimenta. Lokalna zajednica veliku podršku projektu i svi jedva čekaju da Zlarin bez plastike zaživi.

"S velikom željom da uspijemo u svom naumu pozivamo sve prijatelje i buduće goste otoka da nam se pridruže te da aktivno sudjeluju u svakodnevnoj borbi protiv plastike", poručuju iz Turističke zajednice Zlarin.

Redakcija missZDRAVE uzela si je u zadatak tijekom cijele 2019. godine pisati članke s ciljem osvještavanja o štetnosti jednokratne plastike na okoliš i ljudsko zdravlje. Podržavamo sve pojedince, tvrtke i zajednice koje sudjeluju o ovoj borbi za naš Planet, javite nam se s vašim pričama.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.