Eko 06. studenoga 2020.

Osveta se servira hladna: Greta uzvratila Trumpu

Foto: Profimedia
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Gretu Thunberg, ekološku aktivisticu časopis Time proglasio je osobom godine 2019. Trump je tada napisao poruku na Twitteru koja definitivno nije bila čestitka. Greta je čekala svoj trenutak za odmazdu i on je napokon stigao. Evo što je Greta poručila Trumpu putem Twittera, sada kada je njegov sljedeći mandat na mjesto predsjednika SAD-a upitan.

Kada je Američki časopis Time dodijelio svoju tradicionalnu titulu osobe godine Greti Thunberg, uz obrazloženje da je ona kao aktivistica za očuvanje klime i spas planeta u 2019. ostavila najdublji trag u društvu, Donald Trump napisao je na Twitteru: "Smiješno. Greta treba naučiti upravljati svojim bijesom, a zatim bi trebala otići pogledati neki dobar filmski klasik s prijateljem. Ohladi Greta, ohladi!"

Njihov antagonizam ne čudi, budući da su na potpuno suprotstavljenim stranama kada su klimatske promijene u pitanju. Podsjećamo.

Pariški sporazum o klimatskim promjenama prvi je opći pravno obvezujući globalni klimatski sporazum. Potpisan je 22. travnja 2016. Do prosinca 2016. godine sporazum su potpisale 194 države članice UNFCCC-a, a njih 118 su ga ratificirale. Opći cilj Pariškog klimatskog sporazuma je sprječavanje porasta globalnih temperatura za više od 1,5 °C u odnosu na predindustrijske razine. Bivši predsjednik SAD-a Barac Obama potpisao je sporazum te dodao klauzulu da je u slučaju promijene vodstva zemlje potrebno tri godine da SAD napusti dogovor. Kada je Trump postao predsjednik odlučio je da SAD neće biti potpisnica Pariškog sporazuma i odmah kada je to pravno bilo moguće, što je bilo jučer 5. studenog podnio je službenu obavijest o napuštanju sporazuma. Vijest je ostala u sjeni zbog napetih predsjedničkih izbora koji se trenutno odvijaju. Kandidat za novog predsjednika SAD-a Joe Biden najavio je na svom Twitter profilu da će mu jedan od prvih poteza, ako dobije izbore biti ponovno pridruživanje SAD-a Pariškom sporazumu.

 

U kojoj mjeri Trump bjesni zbog izbornih rezultata suvišno je komentirati, a Greta je iskoristila trenutak i napisala na svom Twitter profilu: "Smiješno. Donald treba naučiti upravljati svojim bijesom, a zatim bi trebao otići pogledati neki dobar filmski klasik s prijateljem. Ohladi Donalde, ohladi!"

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.