Eko 14. veljače 2020.

Posvoji pandu: Originalan dar za ljubitelje životinja

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Pomozi WWF-u (World Wild Life Found, Svjetski fond za prirodu) u zaštiti ugroženih životinjskih vrsta, uplatom donacije postaješ simbolični posvojitelj ili posvojiteljica i dobivaš certifikat kao dokaz. Možeš naručiti i da certifikat glasi na tebi dragu osobu i da joj taj certifikat bude dostavljen na određeni dan i u određeno vrijeme.

Postupak

  • Odaberi najdražu životinju
  • Dodaj osobnu poruku na certifikat.
  • Upiši potrebne podatke (možeš odlučiti koji dan i u koje vrijeme želiš da osoba primi tvoj poseban dar).
  • Jednostavno pošalji dar e-porukom (ti ćeš primiti kopiju).
  • Uživaj u posebnom daru

Doznaj sve potrebne informacije o posvajanju životinje preko WWF-a

Kako posvojiti životinju?

Potvrdu o posvajanju možeš personalizirati vlastitom porukom i provjeriti njen izgled. Na potvrdu možeš napisati personaliziranu poruku sebi ili nekom drugom!

Kada ću dobiti potvrdu o posvajanju?
To je tvoja odluka. Želiš li kupiti božićni dar tjednima unaprijed? U tom slučaju možeš unaprijed odrediti datum kada želiš da ga osoba primi. Možda pak kupuješ dar u posljednji trenutak i trebaš ga uskoro poslati. U tom slučaju certifikat dobivaš odmah.

Je li potvrda dar?
Da, zapravo doniraš za naš živi svijet i životinje, a svoju donaciju posvećuješ nekom drugom.
Potvrda sadrži tvoju poruku i neke podatke o životinji.

Posvajam li životinje iz divljine?
Na simboličan način posvajaš odabranu vrstu, daruješ nešto što nadahnjuje druge i pomaže u zaštiti našeg živog svijeta. Tvoja će donacija biti iskorištena za podršku WWF Adriji u očuvanju prirode na svjetskoj razini. O našem radu možeš pročitati ovdje.

Zašto je ovo posvajanje simbolično?
WWF Adria pomaže ugroženim vrstama radeći na neposrednim prijetnjama za njihovo očuvanje i čuvajući okoliš u kojem one žive. Naravno, ne radi se o izravnom posvajanju životinje ili čak obitelji. Tvoja donacija usmjerena je na terenske programe kao podrška za znanstveni rad, istraživanja i proučavanje životinja. Posvajanje je simbolično u smislu da mnoge životinje imaju koristi od tvoje velikodušne podrške.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Jednokratna ili ponavljajuća donacija
Posvajanja WWF-ovih životinja simbolična su i temelje se na jednokratnoj donaciji. Za posvajanje drugih životinja može se dodatno donirati. Ako želiš donirati mjesečno, to možeš učiniti ovdje.

Koliko traje moje posvajanje?
Doniraš jednokratnim plaćanjem kreditnom karticom, a posvajanje će trajati godinu dana nakon čega ćeš primiti pozivnicu da obnoviš posvajanje na još godinu dana.

Mogu li posvojiti životinju ako ne živim u Hrvatskoj?
Da, možeš, jednokratnim plaćanjem.

Hoću li dobiti novosti o svojoj posvojenoj životinji?
Poslat ćemo ti vijesti o našem radu na terenu. Također ćeš dobiti poziv na posebne događaje i aktivnosti!

Možda te zanima... Crvena panda Ema ima pune ruke posla oko malenih blizanaca, a i ti možeš sudjelovati u izboru imena! Eko
Kako se troši novac za posvajanje?
Priroda našeg planeta ubrzano nestaje, a novac od posvajanja pomaže nam zaštititi neke od naših najvažnijih vrsta od izravnih prijetnji poput lova ili krivolova, kao i neizravnih poput gubitka staništa i klimatskih promjena. Novac od posvajanja podržava rad WWF Adrije koja, u suradnji s partnerima, gradi svijest o važnosti suživota ljudi i divljine, te održava dragocjenu životnu ravnotežu. Još jedna velika prijetnja toj ravnoteži je kriminal nad divljim zvijerima te dajemo sve od sebe kako bismo ga zaustavili.
Možda te zanima... Što te Kung Fu Panda može naučiti o životu? Psiha i seks
 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.