Eko 27. rujna 2022.

Nove njuške Buckinghamske palače, Beth i Bluebell

Foto: Instagram @clarencehouse Camilla je pse udomila iz Battersea Dogs and Cats Home u Londonu još u veljači 2017.
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kralj Charles III. gaji ljubav prema psima kao i njegova pokojna majka, a u Buckinghamsku palaču će se s njim i Camillom useliti i dva Jack Russell terijera, Beth i Bluebell

Sjećamo se koliko je kraljica Elizabeta II. obožavala svoje korgije te je sve pse smatrala dijelom obitelji. Upravo je tu ljubav prema pisma naslijedio njezin sin Charles koji je nedavno preuzeo tron. Charles i Camilla u britansku prijestolnicu ne dolaze sami, s njima će palaču dijeliti dva psića, Beth i Bluebell

Nakon dugo vremena palačom neće šetati samo korgiji, nego i dva udomljena Jack Russell psića. Camilla je pse udomila iz Battersea Dogs and Cats Home u Londonu još u veljači 2017. te su odmah postali punopravni članovi obitelji. U intervjuu za BBC Radio 5, Camilla je rekla: "Najbolje kod pasa je što s njima možeš sjesti i voditi lijepi dugi razgovor. Čak i ako si nervozna ili tužna, oni će samo sjediti, slušati i veselo mahati repom". 

Ispričala je i kako je Bluebell pronađena u šumi još kao štene, bez dlake i u poprilično lošem stanju, no kako se od tada oporavila i sada uživa u šetnjama i igri. Za BBC je rekla i kako Beth i Bluebell obožavaju djecu i igru s njima, a da je jedino pravilo kojeg se moraju držati da nema spavanja u njihovom krevetu. 

Bluebell i Beth smo već mogli upoznati ranije ove godine kada su krasile naslovnicu Country Life časopisa, ukrašene Camillinim biserima. Nisu Beth i Bluebell prvi Jack Russell terijeri koje je Charles obožavao. U mlađim danima njegov mezimac bio je pas Tigger koji je uginuo 2002. godine te je pokopan kod Highgrove House imanja. 

Ove dvije sretne njuškice trenutno žive s Charlesom i Camillom na Clarence House imanju dok se ne završi preuređenje Buckinghamske palače, a potom će se zajedno useliti u najvažniju palaču Ujedinjenog kraljevstva. Bit će to prvi novi psi u palači otkako je pokojna kraljica Elizabeta II. 2015. godine odlučila da neće uzimati nove pse kako ne bi ostali tužni nakon njezine smrti. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.