Eko 10. svibnja 2017.

Nevjerojatne činjenice o životinjama: Krave imaju najbolje prijatelje

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Vukovi su vjerni partneru cijelog života, slonovi se smiju i plaču, a lavice iz iste obitelji ne odvajaju se jedna od druge do smrti. Kamenice mijenjaju spol po potrebi, dok koze imaju naglaske. Životinjski svijet pun je zanimljivosti i neobičnih činjenica.

Koze imaju naglaske

Neka istraživanja su pokazala kako koze imaju različite naglaske ovisno o okruženju i vremenu provedenom u društvu svojih vršnjaka.

Vukovi biraju partnera za cijeli život

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Kada izaberu partnera, vukovi s njim ostaju do kraja života i zajedno brinu o mladuncima. Također, njihovi stariji potomci vode brigu o mlađima, kao u idealnoj ljudskoj obitelji.

Postoji meduza koja je besmrtna

To je mala meduza latinskog naziva Turritopsis nutricula. Mnogi znanstvenici pokušavaju otkriti što se događa u tijelu te životinje i zašto ona ne stari. Nakon razmnožavanja, ova životinjica bi trebala umrijeti, ali umjesto toga se pomlađuje i ponovo razvija.

Mame s ljubimcim rađaju zdravije bebe?

Znanstvenici kažu da to uspijeva zahvaljujući promjeni unutrašnje strukture svojih stanica

Pingvini zaprose ženku, a ona pristane ili ne

Kod nekih vrsta pingvina, kada mužjak ugleda ženku koja mu se sviđa, pretražit će cijelu plažu dok ne pronađe savršen kamenčić koji će potom spustiti na tlo ispred nje. Ako ga ona podigne, znači da je zainteresirana za njega i započet će vezu.

Inače, neke vrste pingvina koriste kamenčiće za gradnju gnijezda pa je to poveznica s ovakvom vrstom prosidbe.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Krave imaju najbolje prijatelje

Istraživanja su pokazala da su krave vrlo društvene životinje i znaju imati najdraže prijatelje u svojem stadu. Ako ih netko razdvoji, to je za njih vrlo stresno i mogu postati tjeskobne.

Pjesme kitova postaju popularne

Na područjima s puno kitova s vremenom će svi pjevati jednaku pjesmu i polako je razvijati tijekom vremena. Ako je pjesma dovoljno privlačna, postat će popularna u drugim područjima i ostali kitovi će je učiti i pjevati.

Nešto kao kada se hit proširi među ljudima pa ga svi pjevuše.

Alternativna terapija za ljubimce

Kamenice mijenjaju spol

I to ovisno o tome koji spol im više koristi u sezoni parenja. Ove školjke znaju promijeniti spol četiri puta godišnje. Kamenice u sebi imaju i jajašca i sjeme, ali se ne razvijaju u isto vrijeme.

Ako su u jednom periodu ženke, tada čekaju da im more donese sjeme drugih kamenica.

Slonovi se smiju i plaču

Vrlo su osjećajni i brižni. Imaju mnoštvo uspomena u glavi kojih se prisjećaju. Posebnom ceremonijom pozdravljaju članove obitelji koje nisu vidjeli neko vrijeme.

Kada netko od njih ugine, naprave mu neku vrstu sprovoda. Također, ako se jedan slon razboli, svi drugi članovi obitelji brinu o njemu.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Ženke lavova zajedno su do smrti

Lavice iz iste obitelji ostaju živjeti zajedno cijelog života. Kada imaju mladunce i oni odrastu, mužjaci će otići, a ženke ostati sa svojim majkama, tetama...

Mužjak morskog konjica nosi jajašca

Oni su monogamne životinjice, a mužjak i ženka drže se repovima dok se kreću kroz vodu, kao što se ljudi drže za ruke dok hodaju.

U njihovoj obitelji je mužjak taj koji nosi oplođena jajašca u svojevrsnoj vrećici na trbuhu i ne odvaja se od njih sve dok mladunci nisu spremni izaći. Jajašca u tu vrećicu smjesti ženka tijekom parenja, otkriva BrightSide.

Svako novo udomljenje psa mijenja život na bolje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.