Eko 24. listopada 2022.

Napušteni psi u Ukrajini strpljivo čekaju u redu za hranu

Foto: Twitter Da su psi zahvalni za ovoj ukazanoj brizi pokazali su i svojim pristojnim ponašanjem koje je oduševilo društvene mreže
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Mnogi su u bjegu od rata morali ostaviti svoje ljubimce za sobom, a volonteri se sada brinu o njima te ih pokušavaju sjediniti s vlasnicima.

Rat u Ukrajini nije ostavio posljedice samo na lokalno stanovništvo, nego i njihove kućne ljubimce, ali i ostale životinje koje žive na ulicama. Mnogi Ukrajinci su u strahu pobjegli od ratnog razaranja, a nisu uspjeli spasiti i svoje kućne ljubimce koji sada lutaju opustošenim ulicama. Ipak, lutalice nisu prepuštene same sebi nego se o njima brine tim volontera. 

Da su psi zahvalni za ovoj ukazanoj brizi pokazali su i svojim pristojnim ponašanjem koje je oduševilo društvene mreže. Nate Mook, jedan od volontera koji zbrinjava ukrajinske životinje lutalice, objavio je fotografiju na svom Twitter profilu na kojoj vidimo pse kako mirno stoje u redu i čekaju da ih se nahrani. "Nikada nisam vidio ovako što", napisao je Mook i objasnio kako su postavili stanicu za hranjenje lutalica u Kramatorsku, a već ga je iduće jutro dočekao ovaj zanimljiv prizor. 

Fotografija se brzo proširila među drugim korisnicima Twittera koji su oduševljeni ne samo psima, nego i naporima volontera poput Mooka da zbrinu životinje. "Zaplakala sam od nježnosti", dodala je jedna korisnica, a mnoge zanima i kako mogu pomoći nahraniti napuštene životinje u Ukrajini. Mook je objasnio kako su trenutno u procesu organizacije službene dobrotvorne kampanje, no da u međuvremenu možemo pomoći uplatom sredstava na PayPal račun koji je otvoren u tu svrhu. Detalji se nalaze na linku

Sredstva volonteri koriste za hranjenje napuštenih životinja, ali i za troškove veterinara te evakuaciju ljubimaca iz dijelova zemlje koji su još zahvaćeni ratom. Osim za pse, volonteri se brinu i za ostale životinje. U jednoj je objavi Nate opisao kako u napušteni ljubimci istraumatizirani ratom te da na prvi kontakt nisu povjerljivi prema volonterima, no kada vide da im nose hranu brzo shvate da im žele pomoći. 

Volonteri također aktivno rade i na ujedinjenju napuštenih kućnih ljubimaca i njihovih vlasnika koji su pobjegli u druge dijelove zemlje ili Europe, ali i na tome da pronađu novi dom za ljubimce čiji su vlasnici smrtno stradali u ratu. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.