Eko Eko dom 11. srpnja 2017.

Namjesti termostat hladnjaka na srednju poziciju i štedi energiju!

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Termostat hladnjaka reguliraj na srednju poziciju. Niža temperatura ne znači nužno i bolje čuvanje hrane, a potrošnja energije može porasti za 10-15%.

Hladnjaci su, uz perilice rublja, najveći potrošači električne energije. Pri njihovoj kupnji potrebno je obratiti pažnju na nekoliko čimbenika: veličinu, karakteristike i učinkovitost. Iako nas niske cijene uređaja mame, ne zaboravi da su skuplji uređaji često efikasniji pa se isplati uložiti nekoliko stotina kuna više za kupnju uređaja energetskog razreda A.

Pri postavljanju hladnjaka obrati pažnju na njegov položaj: ne bi smio stajati pokraj izvora topline, a od zida neka bude odmaknut bar 10 centimetara.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Veći hladnjaci, naravno, troše više električne energije, stoga ne kupuj veći no što ti je potrebno. Veličinu hladnjaka prilagodi broju ukućana.

Namirnice će biti dovoljno ohlađene i bez velikog spuštanja temperature hladnjaka. Kao optimalna temperatura hlađenja preporučuje se 7 °C - namirnice će biti sigurne i svježe, a potrošnja električne energije manja.

Više o racionalnom korištenju električne energije proćitaj ovdje.

Štedi energiju, čuvaj prirodu! HEP - Više od struje!

 | Author:  

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.