Eko Eko dom 03. siječnja 2019.

Mladunče tuljana snimljeno kako spava na plastičnoj boci

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Mladunče tuljana s još uvijek pričvršćenom pupčanom vrpcom uhvaćeno je kako spava na plastičnoj boci samo nekoliko dana nakon rođenja na plaži u Velikoj Britaniji.

Daily Mail prenosi da je tuljan spavao nesvjestan opasnosti koje plastika predstavlja za njegovu vrstu i mnoga druga morska stvorenja. Upravo ovakve fotografije prenose ozbiljan globalni problem koji plastika predstavlja za morski svijet. 

Na njega se trebamo ugledati: Kamere snimile slona kako baca smeće

Sivi tuljan još je imao pupčanu vrpcu, a kao jastuk je koristio plastičnu bocu. Fotografiju je snimio John Evered koji je rekao: "Bio je to tako nevjerojatan prizor. Po cijeloj plaži bilo je stotine tuljana."

Sive tuljane često viđaju ribari i mornari u vodama oko britanskih otoka, a većinom se hrane malom ribom. Isto tako, može ih se uočiti kako odmaraju na stijenama i plažama. Mladunci se obično rađaju između rujna i prosinca i ostaju na kopnu dok se dobiju svoju dlaku i udebljaju se što znači da su spremni sami loviti. 

Pronađena plastika u želucima kitova!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.