Eko 22. travnja 2024.

Ljubitelji biljaka ovoga će vikenda moći uživati u prvom Plant marketu u Zagrebu

Foto: Hortiart Pkant market na Branimircu održat će se 27. i 28. travnja
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kad biljke odu spavati, gledamo filmove na staroj Branimirovoj tržnici.

Nadolazećeg vikenda sivilo starog Branimirca zazelenit će biljke i program osmišljen njima u čast. Na legendarnu zagrebačku Branimirovu tržnicu stiže 1. Plant market, a kroz dvodnevno događanje 27. i 28. travnja 2024. svi ljubitelji biljaka uživat će u filmskom programu posvećenom biljnoj tematici, slušati glazbu za biljke, kupovati ih, mijenjati, mirisati i o njima učiti te brinuti.

Prodajno-izložbeni program održat će se oba dana Plant marketa u periodu od 10 do 20 sati (subota) i 10 do 18 sati (nedjelja) u sklopu kojeg će posjetitelji moći upoznati i podržati izlagače koji se bave biljem i pratećom opremom za zelene ljubimce. Bit će organizirane i besplatne radionice za sve zainteresirane; u subotu će kolektiv Plastic Jungle (12 h - 14 h) održati radionicu izrade predmeta od plastike dok će se Biljke.plants (16 h - 18 h) pobrinuti da polaznici nauče izraditi vlastiti pustinjski terarij; nedjelja će biti rezervirana za Koshmar design (13 h – 15 h ) koji će polaznicima pomoći da izrade keramičku teglicu za bilje, a taj dan na red će doći i znatiželjni mališani stariji od 12 godina (15 h – 16 h) koji će u sklopu radionice presađivanja biljaka naučiti praktične vještine.

Broj polaznika je ograničen i potrebno se prijaviti na mail info@hortiart.hr, a usput stižu i sve ostale potrebne informacije za polaznike.

 | Author: Hortiart Foto: Hortiart Plant market na Branimircu

Filmski program osmišljen i odabran u suradnji s Restartom uljepšat će subotu navečer, a na platou Branimirove tržnice od 20 h prikazivat će se dva dokumentarna filma; Strujanja i Sakupljači bilja.

Oba dana Plant marketa na Branimircu će biti organizirana i Razmjena biljaka (subota 17 h do 18:30 h, nedjelja 17 h do 18 h), a svi zainteresirani moći će donijeti svoje biljke za razmjenu i upoznati se s istomišljenicima i zaljubljenicima u zelenilo. Također, 1. Plant

market donosi i glazbu za biljke koju će odabrati dj Jeff Jarunsky, a cijelo vrijeme manifestacije na lokaciji će biti sparkirana i Kampica koja će nuditi priliku za osvježenje i odmor, za biljke i njihove vlasnike.

Sve dodatne informacije moguće je pronaći na FB stranici hortiart.hr.

 | Author: Hortiart Foto: Hortiart Hortiart kampica

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.