Eko 14. listopada 2021.

Lisica spašena iz bazena punog ulja u Zagrebu

Foto: Azil Dumovec/Facebook Lisica jako sliči na psa te smo pitali djelatnike Dumovca jesu li sigurni da je riječ o lisici. Djelatnici su potvrdili da je riječ o lisici.
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U bazen s otpadnim uljem u krugu bivše tvornice DIOKI na Žitnjaku u Zagrebu upala je lisica koja je uspjela preživjeti zahvaljujući dasci koja se našla u bazenu. Lisicu su uz pomoć vatrogasaca spasili službenici azila Dumovec. Lisica jako sliči na psa te smo pitali djelatnike Dumovca jesu li sigurni da je riječ o lisici. Djelatnici su potvrdili da je spašena životinja lisica, a ne pas.

"Lisicu je u bazenu uočio jedan Zagrepčanin, no koliko je dugo bila tamo, hvatači iz Dumovca ne mogu procijeniti. Betonski rub bazena visok metar i pol onemogućio je lisici da se sama spasi", piše Index.hr.

Nakon dojave lisicu je u srijedu popodne spasila terenska ekipa Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba Dumovec te ju je odvezla u oporavilište za divlje životinje zagrebačkog Zoološkog vrta.

 | Author: Azil Dumovec/Facebook Foto: Azil Dumovec/Facebook

"Akcija spašavanja lisice iz bazena s otpadnim uljem u krugu bivše tvornice DIOKI na Žitnjaku uspješno je okončana! Hvala, vatrogascima iz Vatrogasne postrojbe Zagreb na pomoći!", napisali iz azila Dumovec na Facebooku.

 
 | Author: Azil Dumovec/Facebook Foto: Azil Dumovec/Facebook
 
 

"Ne zna se koliko je dugo lisica bila u bazenu. Sva je izmučena i natopljena starim uljem, a u preživljavanju joj je pomogla daska na koju se popela. Vozimo je u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba. Nadamo se da će biti dobro", napisali su iz Dumovca odmah nakon što su spasili lisicu.

 
 | Author: Azil Dumovec/Facebook Foto: Azil Dumovec/Facebook

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.