Eko Postani naš Eko junak i osvoji sportski bicikl! 17. rujna 2018.

Leonardo je Eko junak današnjice, ali možeš biti i ti!

Foto: Guliver/Shutterstock Poznati oskarovac zagovara ekološku osviještenost, ali zbog svog kontradiktornog ponašanja prozvan je licemjerom
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Zaklada Leonarda DiCaprija koja se zalaže se za očuvanje biljnog i životinjskog svijeta, ali i za zaštitu okoliša proslavila je 20. obljetnicu. Gala zabava okupila je neke od najutjecajnijih i najpoznatijih ljudi.

Obljetnica je održana u Sonomi u Kaliforniji, a uz Leonarda glavnu ulogu domaćina imala je Laurene Powell, supruga pokojnog Stevea Jobsa. Događaj je uključivao i dražbu renominiranih umjetnika Ai Wei Weija, Davida Hockneyja, Waynea Thiebauda, Franka Gehryja. 

Okupljene je zabavljao Chris Martin, frontmen grupe Coldplay. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Īß (@missy_ib) on

Zaklada je skupila preko 100 milijuna dolara, a dio novaca dali su žrtvama uragana Firenca koja je preplavila mnoge dijelove Sjeverne i Južne Karoline. 

"Kad sam osnovao Zakladu Leonardo DiCaprio prije 20 godina, temeljila se na jednostavnoj ideji da možemo napraviti razliku izravnim financiranjem nekih od najučinkovitijih ekoloških projekta - bilo da se radi o pojedincima, jednostavnim projektima ili neprofitnim organizacijama, želimo se usredotočiti na davanje sredstava onima koji imaju najveći utjecaj", rekao je Leonardo DiCaprio.

Govor na dodijeli Oscara

O tim i drugim zabrinjavajućim događajima vezanih uz promjenu klime često govori, a dio svog govora prilikom primanja nagrade Oscar posvetio je globalnom zatopljenju. Inače, DiCaprio je dugogodišnji aktivist za zaštitu okoliša i ujedno je proveo određeno vrijeme u Indoneziji, boreći se protiv pretjerane sječe šuma.

"Znate li da se klimatske promjene odvijaju znatno brže nego što su to najavljivali i najpesimističniji među znanstvenicama prije desetak godina. To se pretvorilo u odbjegli vlak, a on sa sobom donosi katastrofu koja lebdi nad svim živim bićima.", tvrdi glumac.

Prošle je godine Zaklada Leonardo DiCaprio donirala milijun dolara stradalima od uragana Harvey.

Naša čitateljica Marina na Sljeme ide tri puta tjedno, otkriva zašto!

Pošalji nam i ti svoju priču ili eko poruku! Pridruži se očuvanju šuma i šumskih staza u zelenoj akciji Zdrave Krave i INE, klikni ovdje, zasadi drvo i tako osvoji bicikl.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.