Eko 27. travnja 2016.

Inspirativan govor Leonarda DiCaprija

Leonardo--Caprio
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Vjerojatno si uočila kako se javljaju sve veće oscilacije u temperaturama zraka, a izmjerene temperature na globalnoj razini sve češće obaraju rekorde. Istraživanja pokazuju kako prirodne klimatske promjene ne mogu u cijelosti biti razlog globalnog zatopljenja. Ljudsko djelovanje je najvjerojatniji uzrok topljenja leda, kao i vrućini i suši u umjerenom klimatskom pojasu.

O tim i drugim zabrinjavajućim događajima vezanih uz promjenu klime često govori i glumac Leonardo DiCaprio, a dio svog govora prilikom primanja nagrade Oscar posvetio je globalnom zatopljenju. Inače, DiCaprio je dugogodišnji aktivist za zaštitu okoliša i ujedno je proveo određeno vrijeme u Indoneziji, boreći se protiv pretjerane sječe šuma.

"Znate li da se klimatske promjene odvijaju znatno brže nego što su to najavljivali i najpesimističniji među znanstvenicama prije desetak godina. To se pretvorilo u odbjegli teretni vlak, a on sa sobom donosi katastrofu koja lebdi nad svim živim bićima.", tvrdi glumac.

U videu poslušaj što je još DiCaprio rekao o globalnom zatopljenju:

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.